Damağımdaki yara nasıl geçer doğal çözümleriniz var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Damak yarası nasıl geçer kadınlar kulubü damak yarasına ne iyi gelir hamilemiyim forum'da.​

Merhaba kaç gündür sanki damağım yanmış gibi bir yara çıktı. Damağım çok kötü hiç bir şey yiyemiyorum. Ya iki gün önce acılı çiğ köfte yemiştim acaba ondan mı oldu bilemedim ama damağım kötü bayağı. Ekmeğin bile yumuşak içinden yemeye çalışıyorum yoksa mahvoluyorum yemek yerken. Damak yarası nasıl geçer hanımlar bunu yaşayanlar varsa bilir diye düşünüyorum çözümlerini de. Damak yarası da çekilmez bir şeymiş diş ağrısı gibi bilmiyorum bana mı öyle geldi yaa.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Maalesef canım yaa damak yarası öyledir. Ama çiğ köftenin büyük payı olmuştur diye düşünüyorum damak yaran için. Özellikle ben de çok acı baharatlı ya da çok sıcak şeyler yediğimde içtiğimde damağımı kaç gün boyunca kullanamam. Bu gibi ufak nedenlerin yanında bir de ağız enfeksiyonları, mide ağrıları, ağız ülseri, ağız içinde oluşan iltihaplanmalar, diş sorunları da damağa etki etmektedir. Bunun evde uygulayabileceğiniz çözümleri elbette var. Ama geçmediği zaman da doktora gitmekten geri kalmayın lütfen. Şimdi bakalım damağınızdaki yarayı biraz daha acısını hafifletmek için önerilere.

''Damak yarası nasıl geçer?''​

  • Ağız içi bazen de enfeksiyonlara bağlı yaralar oluşur tuzlu su ile gargara yapmak damağınız ve ağızınızı temizler
  • Aloe veranın jeli de damak yaralarına şifadır. Ilık su içine biraz aloe vera jeli karıştırın ve gargara yapın
  • Bir diğer yöntem de buz. Buz parçasını damağınızda gezdirin biraz daha hafiflediğini göreceksiniz yaranın
  • Sirke ile suyu karıştırıp gargara yapmak da damak yaraları için birebirdir
  • Limon. Limon tüketmek ağız ve damak yaralarını önler
Aft de damak yarası kadar can yakıcı ve sıkıcı bir durum. ''Aft nasıl geçer'' konumuza bakarak bu tür yaralar nasıl geçer hemen inceleyebilirsiniz. Bu tür günlük kurtarıcı bilgiler aklınızda bulunması çok iyi oluyor gerçekten.

 
Üst