Diş çektirdikten sonra apse oldu ağrım var

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Diş çekimi sonrası apse kadınlar kulübü diş çekimi sonrası apse nasıl geçer hamilemiyim forum'da.​


Dayanılmaz diş ağrılarımın sonunda doktora koşturdum. Bunun sonunda da iki dişim çekildi. Dişimi çektireli 3. gün oldu ve yanılmıyorsam çekilen yerde apse oldu. Ağrı ve sızı da cabası. Doktor bir ilaç verdi onu kullanıyorum ama ağrı ve iltihaplanma normal midir? Diş çekimi sonrası apse durumu yaşayan var mı? İşin açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Bir iki haber okudum ve diş apsesinden ölüm bile gerçekleşmiş. Bu açıdan biraz korktum ve ürktüm. Bu durumu bilen, bilgisini ve tecrübesini paylaşabilecek okurlar var ise oldukça memnun kalırım.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Diş ağrısı için dünyada ki en büyük ağrı olduğu söylenmektedir. Buda oldukça doğru bir söylem. Yaş ilerledikçe dişlerimiz de yavaş yavaş dökülmeye başlıyor. Hele hele ağız ve diş temizliğine toplum olarak gerektiği kadar önem vermediğimizden de, ağız hastalıkları da sürekli görülüyor. Siz dişinizi çektirmişsiniz ve anladığım kadarıyla apse oluşmuş. Şimdi bunun üstüne biraz konuşalım. Diş çekildikten sonra, boşalan yere kan dolar. Ardından bu kan kurur ve iyileşme bu şekilde gerçekleşir. Yalnız sizin ağrılarınız artmış ve iltihaplanma oluşmuş. Zaten apse 2-3 gün içerisinde oluşur. Buda kanın bozulması veya ağız hijyeni ve temizliğinden kaynaklanır. Tedbir almak gerekiyor. Hani bir hafta içerisinde iyileşen kişiler de duydum ama, bu iltihabın artarak daha da kötü şeylere sebebiyet verdiğini de okudum. Bu açıdan size tavsiyem mutlaka ne olur ne olmaz doktorunuza görünmenizdir. Belki iltihap giderici veya daha farklı ilaçlar verebilir ya da tavsiyelerde bulunabilir. Apse geçmez ise doktorunuza mutlaka başvurun.

''Diş çekimi sonrası neler yapılmalı?''​

  • Diş çekimi sonrası ağrıları ve enfeksiyonu gidermek için doktorunuzun verdiği ilaçları başlamanız gerekir.
  • Diş çekilen tarafa soğuk buz kompres yapabilirsiniz. Bu şişlik kanama ve ağrıyı biraz olsun azaltır. 20 dk aralıkla buzu yüzünüze uygulayabilirsiniz.
  • Diş çekimi sonrası sabahı dişleri yumuşak fırça ile yavaşça fırçalayabilirsiniz.
  • Diş çekimi sonrası şişlik ağrıyı azaltan eski bir yöntem olan karanfil yağı deneyebilirsiniz.
  • Birkaç gün katı besinlerden uzak durup daha çok sıvı çorbaya ağırlık verin. İçtiğiniz çorba ılık olmalı.
Diş apsesi oldukça rahatsız edici bir durum. Ne yemek yiyebilirsiniz ağrı varsa ne de uyuyabilirsiniz. Bu yazıyı da okumanızı önererek aşağı bir link bırakıyorum arkadaşlar. ''Diş apsesi nedenleri belirtileri ve tedavisi'' yazımızda apse ile ilgili daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.


 
Üst