Dişim kırıldı diş dolgusunu devlet karşılar mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Diş dolgusunu devlet karşılıyormu kadınlar kulübü diş dolgusu devlet hastanesi hamilemiyim forum'da.​


Dün kız kardeşler toplandık. Kekler, börekler, yaş pastalar hazırlandı. Tam dedikoduya başlamıştık ki, içtiğim bir yudum koladan sonra bir dişimin yarısının bir anda kaybolduğunu hissettim. Çok şaşırdım. Dişim kırılmış herhalde. Ağrı sızım yok ama, o kadar keskin ki, neredeyse dilimi kesecek. Kime sorduysam buraya doldu yapılması gerektiğini söylediler. Eşim SGK lı. Sorum şu; devlet diş tedavimi karşılıyor mu? Cebimden para çıkar m? Çıkarsa ne kadardır?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Çok büyük geçmiş olsun. Diş ağrısının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Ama dediğiniz gibi ise bir dolgu ile işiniz rahatlıkla çözülebilir. Ama tabi sizin ya da bizim teşhis koymamız ile olmuyor. Diş hekimi muayene ediyor ve hemen ardından film istiyor. Siz filim çektikten sonra eğer iltihap var ise bir hafta ilaç tedavisinden sonra sizi geri çağırıyor. Yok eğer dişin kökünde bir problem veya diş yapınızda bir problem yok ise doldu yapıyor. Maksimum yarım saatte bu iş bitiyor. Hatta diş hekiminin pratikliğine göre bu süre daha da kısalabiliyor. Eğer sgk lı iseniz devlet hastanelerinde tüm tedavinizi ücretsiz bir şekilde yaptırabiliyorsunuz. Devletimiz tüm giderlerinizi karşılıyor. Yok bir diş hekiminin özel muayenesinde tedavi olacaksanız, bunu da kendi cebinizden karşılamanız gerekiyor. Özellerde ortalama bir diş dolgusu ücreti 250 TL olduğunu diyebiliriz. Dişlerinize daha fazla özen göstermek için her gün mutlaka fırçalayın ayrıca asitli şeyler yemekten kaçının.

Diş ayrıklığı tedavisi konusunu bir misafirimiz sormuştu. ''diş ayrıklığı nasıl kapatılır yardımcı olur musunuz'' misafirimizin sorusu üzerine cevapta bulunmuştuk. Siz de yazımızı inceleyebilir fikirlerinizi beyan edebilirsiniz.

 
Üst