Doğum basuru azdırır mı korkuyorum

S

sorumvar

Member

Doğumda basur kadınlar kulubü doğumda basur çıkması hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar kızlar ben şuan hamileyim 28 haftalık kadarım. Kabızlığım zaten öncesinde vardı gebelikle birlikte iyice azdı. Doğumda ne yapacağım ben yaa. Korkuyorum daha kötü olur muyum acaba diye? Hemoroide çevirir mi bu tür yazılar çok okudum. Doğumda ıkınmaya bağlı olarak hemoroid daha fazla azıyormuş. Doğumda basur sorunu olur mu benim için bu durumu yaşayanlar var mı? Basur sorununu nasıl ortadan kaldırabilirim?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Canım korkmana gerek yok aslında kabızlığın varsa mutlaka bol sıvı günde en az 3 litre su içmelisin ayrıca sebze meyve ağırlıklı beslenmeni tavsiye ederim. Kahvaltıda kuru kayısı incirini ye. Mutlaka basur değil ama şuan için kabızlık olduğundan doktoruna da bahset. Normal doğumda ıkınma fazla olacağı için eğer hemoroid başlangıcı hani meme oluştu ise mutlaka doktoruna bahset bundan. Normal doğumda hemoroid daha kötü vaziyete gelmesin. Emzirme döneminde krem haricinde ilaç kullanamaz sonra sıkıntısını sen yaşarsın. Emzirme döneminde en fazla krem kullanabilirsin belki bu kremlerin de ilaç kadar faydası olmadığı söyleniyor. Eğer ileri düzeyde bir hemoroid durumu var ya da oluşma riski varsa normal doğum yerine sezaryen önerebilir doktorunuz.

''Hemoroid neden oluşur''​

  • Kabızlık sonucunda oluşur
  • Tuvalette fazla kalmaktan oluşabilir
  • Tuvalette fazla ıkınmaya bağlı oluşur
  • Özellikle dışkılama sırasında çok zorluk yaşamak basur oluşturur
  • Gebelikte basur oluşabilir ya da ilerleyebilir
Özellikle dışkılamada zorluk yaşıyorsanız makatta kaşıntı acı hissediyorsanız, anüste meme ya da sertlik oluştu ise mutlaka doktorunuza başvurun. Basur için neler yapılabilir? ''Basur için kullanılabilecek bitkisel yöntemler nelerdir'' hemen bu yazımıza da göz atabilirsiniz.

 
Üst