Dünya göz rengi oranlarını biliyor musunuz ?

S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici

Dünya göz rengi oranları Dünyada bulunan en çok göz renkleri


Selam kızlar. Ülkemizde bulunan insanların göz rengi ortalamaları siyah kahverengi olduğundan dolayı özellikle sanatçılar ya da yakışıklı dediğimiz erkeklerde göz renklerinin mavi yeşil veya ela olması son derece dikkat çeken bi durum. Peki sizler hiç merak ettiniz mi dünya göz rengi oranları nedir ? Ben sizler için araştırarak sizlere oranları veriyorum. Dünya genelinde göz rengi dağılımı hakkında merak edilenleri yazdım arkadaşalarım. ,


Dünya üzerinde yaşayan insanlar arasında yapılan araştırma sonuçlarını veriyorum kızlar Dünyada en fazla bulunan göz rengi %55 oran ile kahverengi oluyor en az bulunan göz rengi ise yüzde 1 ile gri göz rengi imiş kızlar.

Kahverengi Göz dağılımı​


Dünyada Doğu Asya ve Güneydoğu Asya'da en fazla yaygın olan göz renkleri olsa da, Batı Asya, Amerika ve Avrupa'da da fazla bulunmaktadır.

Mavi Göz dağılımının dünyadaki oranı​


Şimdi aa diyeceğiniz bir bilgi ile başlıyorum. Dünya nüfusunun ancak %8-10 arasındaki insanlarının gözleri mavidir arkadaşlarım. Baya düşük bir oran oysa çevrenizde ne kadar fazla gör rengi var diye düşünüyorsunuz değil mi. Mavi gözleri olanlar geceleri daha iyi görebilirler bilimsel olarak kanıtlanmış durumda bu.


Yeşil göz renginin dünya üzerindeki dağılımı​


Şimdi bilgiren önce lirokrom isimli bi madde va pigment yani bu sizlerin gözlerinin renginin yeşil olmasına neden oluyor. Bu renk maviden de daha düşüktür. Dünya nüfusunun ancak % 2 sindeki renk yeşildir. Şaşırtıcı değil mi ?

Ela Göz renginin dünya üzerindeki oranı ve dağılımı​


Bu göz rengi de mavi ve yeşil renge göre % 5 oranında ortaya çıkıyor. Özellikle Avrupa Amerika da bulunan bir renk diyebiliriz.

Kehribar göz renginin dağılımı

Bu göz renginin de %5 oranda dağılımı bulunmaktadır. Dünyanın belirgin bir yerinde değil tüm dünyadaki tüm ülkelerde bulunmaktadır.

Gri Göz rengine sahip insanların dağılımı​


Dünyanın en az rengi gri göz rengidir diyebiliriz kızlar. Dünya nüfusunun ancak %1'i gibi bir oranda bu göz rengi bulunmaktadır. Ben hayatımda daha önceden bu ülkede ne bi sanatçıda ne de bi arkadaşımda gri göz rengi göremedim. Net olarak bir ülke ya da bölgede görünmüyorlar bilginiz olsun.

gri göz rengi.jpg
 
Üst