Duvardaki Boyasındaki Lekeleri Nasıl Çıkarabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Duvar boyasındaki leke nasıl çıkar kadınlar kulübü duvar boyası lekesi hamilemiyim forum'da.​


İyi günler arkadaşlar benim tam olarak 4 çocuğum var ve evin duvarlarını herhalde tahmin edebilirsiniz. Yağlı parmak izleri, boya çizikleri ve daha neler neler? Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda neler yapıyorsunuz. Duvar boyası değil de duvar kağıdı olsa işim belki daha kolay olurdu ama duvar boyası üzerindeki lekeleri geçirmek bazen hiç de kolay olmuyor. Örneğin tükenmez kalem çizikleri nasıl geçer ya da yağlı parmak izlerini nasıl yok edebilirim fikir verirseniz sevinirim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Evde çocuk varsa bu tür sorunlar olabiliyor çocuklara kızmak yerine daha kalıcı çözümler bulmak en doğrusu olacaktır belki de. Örneğin kökünden size çözüm bulayım. Leke tutan bir boya yerine duvarlarınızda leke tutmayan su bazlı boyaları tercih ederek daha mantıklı bir seçim yapmaya davet ediyorum sizi. Bu sayede daha az leke tutacak duvarlarınız ve daha kolay temizlenebilecektir. Özellikle bu tür bir boyaya sahip değilseniz ve duvarlarınızda istenmeyen yağ lekeleri görünüyorsa bunun için yağ çözücü içerikli deterjanla silmelisiniz. Silmeden önce kurumuş yağ görünümlerini ılık su ile biraz yumuşatın sonrasında yağ çözücüyü bir beze sıkın ve silin. Silme işleminden sonra mutlaka duvarı kurulayın ıslak bırakmayın ki nem rutubete dönüşmesin. Tükenmez kalem lekesi ise mürekkebin etkisini kıran tek şey alkol olduğu için içeriğinde alkol olan temizlik ürünü ile duvarı silebilirsiniz. Bence en yakın zamanda duvarlarınızı dediğim gibi leke tutmayan leke olduğunda ise kolayca çıkabilen su bazlı örnekleri tercih etmenizi öneririm.

''Duvar boyasındaki lekeleri çıkarmak için''

Duvar boyası üzerindeki lekeleri çıkarmak için; yağ çözücüler, karbonat, cif amonyaklı, çamaşır suyu, krem temizleyiciler.

Bu arada duvar renklerinde evinizi aydınlık gösteren renkler konumuza bayılacağınızı düşündüğüm için linkini hemen aşağıda sunmak istiyorum. Dekorasyonunuzla ilgili her konuda bize yazabilirsiniz.

 
Üst