Ella Ertesi Gün Hapı Ne Kadar Etkili?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ella ertesi gün hapı kullananlar kadınlar klubü ella ertesi gün hapı ne kadar kadınlar klubü hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar hanımlar şuan bebek istemiyorum ilişkide ise eşim korunuyor ama korkuyorum hamile kalırım diye korunma haplarından ella hapını almayı düşündüm bir arkadaşım kullanıyormuş ve memnunmuş. Ama fiyatını sormadım fiyatı nedir ve etkili midir gerçekten bu hap. Bu hapı ilişki öncesi mi yoksa sonra mı almam gerekiyor. Ne kadar süre kullanmam gerekiyor. Hiç bilgim yok acaba doktora danışarak mı almalıyım?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Hamilelik istenmediği durumlarda alınan ella ertesi gün hapı etkili bir ilaçtır. İlişki sonrasında ilk 12 saat içinde alındığında yüzde 90 korunma sağlar. Daha geciktiği zaman hamilelik riski o kadar artar. İstenmeyen bir gebelik varsa buna önlem için ilişki sonrası ilaç alınır. Ama şuna dikkat çekmek istiyorum. Eğer zaten korunuyorsanız ilacı almanıza gerek yok. Eğer kaza durumu oluşmuş ise yani şüphe oluşmuş ise ilişki sonrasında hemen ilacı alabilirsiniz. Fiyatına gelince de 2020 fiyatı 85-95 lira arasındadır. Benim size önerim doktorunuza danışıp ilacı kullanmak olur. Ama reçetesiz de alınabilen bir ilaçtır bu.

Ella hap kullanan kadınlar mutlaka okumanız gereken bir yazı. Hemen aşağı linte bırakıyorum hemen girip ella hapına dair her şeyi öğrenebilirsiniz.

 
Üst