En kralından düdüklüde nohut yemeği tarifi istiyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Düdüklüde nohut yemeği kadınlar kulubü düdüklüde nohut yemeği nasıl pişirilir hamilemiyim forum'da.​

Merhaba kızlar yaa bu kaynanama sinir oluyorum. Valla gitsem kabahat gitmesem kabahat. Aylar önce bir nohut muhabbeti vardı ama konuya çok girmeyim. Sizden sadece yardım istiyorum. Ben iy nohut yapmıyormuşum öyle söyledi kuşlar. Düdüklüde nohut yemeği nasıl yapılır hanımlar yaa? Kaynanaya on basmam lazım ona göstermem lazım nasıl nohut yapılır lütfen bana en güzel tarifi yazın püf noktaları filan.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Yemek yaparken bazı püf noktalarına uyulduğu zaman biraz da sevginizi birlikte yemeğe kattığınız zaman harika bir yemek çıkacaktır ortaya:) Siz neden kayınvalidenizi kafanıza taktınız ki isteseniz çok da güzel nohut yaparsınız. Kadınlar isterse ne olmaz ki dimi ama? Ben isterseniz size kendi yaptığım nohut yemeğimden bahsedeyim.

''Düdüklüde nohut yemeği nasıl pişirilir?''​

  • Nohutlarımızı akşamdan soğuk suda ıslatıyoruz
  • Sabah düdüklüye su alıp içine nohutların suyunu süzüp ekliyoruz
  • 40 dakika kadar pişiriyoruz (içerisine kuşbaşı et koyup onun da haşlanmasını sağlayabilirsiniz)
  • Etinizi dilerseniz ayrıca kavurarak da pişirebilirsiniz
  • Etin piştiğinden emin olunduktan sonra soğan doğrayıp kavuruyoruz
  • Salça ekliyoruz üzerine nohutları koyup su ekleyip pişene kadar ateşte bırakıyoruz. Tuz eklemeyi de unutmayınız.
Dilerseniz direkt olarak yağ koyup soğanı kavurup sonrasında akşamdan ıslattığınız nohutları ve eti ekleyip tuzunu da koyup üzerine sıcak su koyup düdüklü havasını açıp kaynamaya başlayınca düdüklü ses çıkaraktır sonrasında altını tamamen kısın düdüklü ayarını kapatın ve kısık ateşte 50-60 dk pişirin. Çok leziz bir nohut yemeği sizi bekliyor. Arkasına bir de fırında sütlaç eklediniz mi menünüz hazır bile:) ''Evde sütlaç nasıl yapılır'' hemen aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Üst