Eşimle düşündük evlat edinmek istiyoruz prosedürler nelerdir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Evlat edinmek istiyorum kadınlar kulübü evlat edinmek istiyorum ne yapmalıyım hamilemiyim forum'da.​

İyi akşamlar arkadaşlar eşimle çok düşündük buna karar vermek hiç kolay olmadı ama 10 yıllık evliyiz ve artık biliyoruz ki çocuğumuz olmayacak evlat edinmek istiyorum bu konuda ne yapmalıyım aşamaları nelerdir prosedürleri nelerdir bilgisi olanlar bize yardımcı olursa çok seviniriz? Evlat sahibi olamayacağız bari bir bebek evlatlık alalım onunla anne babalık duygumuzu tadalım oda anne baba duygusunu tatsın istiyoruz.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Eşinizle birlikte böyle bir düşünceye sahip olmanız ne kadar güzel. Evlat edinmenin tabii ki bazı aşamaları prosedürleri var. Öncelikle bu işleri yürüten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden öncelikle bir randevu almanız gerekiyor randevuya eşinizle birlikte gitmeniz gerekiyor ve şahsen dilekçe ile başvurulması gerekiyor. Evlat edinmek istiyorum diyorsanız şartlar eşlerle alakalı şartlar en az 5 yıllık evli olmak, evlat edinecek kişilerin evlat alacakları çocuktan en az 18 yaş büyük olmaları gerekmekte, çocuk eğer ayırt etme yaşında ise rızasının alınması gerekir, çocuğu evlat edinirken vesayet altında ise gerekli izinlerinde alınması gerekir, evlat edinecek ailenin ilkokul mezunu olması gerekir. Randevuya gittiğinizde de daha ayrıntılı şekilde prosedürlere öğreneceksiniz umarım sizin için en güzel ne en hayırlısı olur.

ileri yaş hamilelik düşünen bayan arkadaşlarımız için ''39 yaş hamilelik için uygun mu kızlar" yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

 
Üst