Evde Gebelik Testini Ne Zaman Yapmalıyım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Evde gebelik testi kadınlar kulubü evde gebelik testi ne zaman yapılır hamilemiyim forum'da.​


Selam benim adetime 1 gün var ama acayip değişik şeyler hissediyorum. Örneğin karın ağrım daha farklı ya da kasıklarım sanki iğne gibi batıyor. Çok yemek yemek istiyorum. Bunlar hamilelikte bir belirti midir? Gebelik testi aldım yapsam çıkar mı? Evde gebelik testini ne zaman yapmak gerekir. Sanki kendimi hamile gibi hissediyorum. Olabilir mi acaba iç hislerim de kuvvetlidir ama bilemedim çok değişik ruh hali içindeyim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bu bize en çok sorulan sorulardan biri. Evde gebelik testi yapman için adetinin geçmesini beklemelisin. Adet gününden önce yapılan testlerin negatif çıkma olasılığı yüksek ve yanılma payı da olabilir bu sebeple. Neden ihtimal düşük? Çünkü gebelik oluşurken salgılanan beta hcg hormonu kanda daha hızlı yayılır idrarda daha geç yayılmaya başlar. O yüzden adetine de bir gün kalmış zaten bekle bir şey kaybetmezsin. Özellikle de eğer günün şaşmıyorsa bekle yarın ilk sabah idrarı ile yaparsın testi. Ayrıca hissettiğin belirtiler psikolojik de olabilir. Bazen çok düşünürüz haklısın olmasını isteriz ve öyle gibi hissederiz bu gayet normaldir ama beklersen sabredersen daha iyi olacaktır. En azından şimdi yaptığında testi negatif çıkarsa üzülüp hayal kırıklığı yaşayacaksın. Ama adetin geçtiğinde yaparsan testin doğruluk payı daha kuvvetli olacak. Zaten hamile değilsen yarın regl olursun canım. Umarım beklediğin en kısa sürede sana gelecektir.

''Erken gebelik belirtileri''

Geciken adet günü, baş dönmesi, mide bulantısı, sık sık idrara çıkma, halsizlik ve uyku hali, kasıklarda ağrı ve batma, baş ağrısı, göğüslerde hassasiyet gibi.

Hemen aşağıdaki yazımızdan idrar testinde hamilelik ne zaman çıkar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Her zaman söylüyoruz ki adet gecikmesi ilk en erken belirtidir adetiniz geçmeden test yapmayınız yanılma payınız artar.

 
Üst