Evde isli balık yapmayı düşünüyorum tarif verebilecek olan var mı?

S

sorumvar

Member

İsli balık kadınlar kulubü isli balık nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar bayağıdır eşimle birlikte isli balık nasıl yapılır merak ediyoruz. Yapmak da istiyoruz evde. İsli balık yapan var mı nasıl yapılıyor? Ben de eşimle yapmak istiyoruz evde? Özel bir tavası ya da herhangi değişik bir yöntemi var mı bu yemeğin. Hangi balıkla yapsam daha lezzetli oluyor ya da her türlü balık ile de yapılabilir mi? İsli balık tarifini merak ediyorum verebilecek olan arkadaşlar var mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Valla balık yemeğinin her türlüsünü de çok severim. İsli balık hiç denemedim ama yapan arkadaşlarımdan biliyorum. Size bahsedebilirim. Sana somon fileto ile yapmanı tavsiye ederim bu tarifi. Benim arkadaşımın elektrikli tavası vardı ama normal tava ile de olur. Elektrikli tava aldığınızda da ona göre aparatlarını alabilirsiniz. Lezzetli ve değişik bir lezzet denemek için tarifi hemen sizinle paylaşıyorum arkadaşım. Denemek isteyenler deneyebilir. Deneyenler ayrıca yorumda da bulunabilir deneyimlerinizi bizimle paylaşırsınız.

''İsli balık nasıl yapılır''​

  • Öncelikli olarak balıkları iri kaya tuzu ve tuzun 3 te 1 oranında şeker ile ovuyorsunuz bu şekilde dolapta 2 saat kadar bekletiyorsunuz.
  • Sonrasında balıklarınızı iyice yıkıyorsunuz tuz ve şeker kalmamalı üzerinde
  • Balıkları iste yapacağınız tavanız elektrikli değil normal tava ise alüminyum folyo ile kaplayın en ortasına meşe talaşı koyun.
  • Talaşın üzerini kapatacak şekilde de ızgara koyun.
  • Somonların suyunu iyice süzün ve balıkları ızgara üzerine alın
  • Yüksek ateşi açın duman çıkınca ağzını kapatın balıklar 8-9 dk kadar pişirin.
Tas kebabı ne de severim bir misafirimiz yakınlarda sormuştu. ''Tas kebabı yanına yakışan çorba ne olabilir kızlar'' hemen yazımızdan tas kebabı yanına yakışan çorba isimlerini öğrenebilirsiniz.

 
Üst