Menü
Ana sayfa
Hamilemiyim Portal
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Son aktivite
Kayıt ol
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Soru Sor
Evde maraş dondurması yapmanın püf noktaları var mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="admin" data-source="post: 1462" data-attributes="member: 1"><p>Merhabalar</p><p>Normal dondurma yapmak çok kolay ama maraşlılar maraş dondurmasının tam anlamıyla hakkını vererek yaptıkları kesin. Sütünü özenle seçip özenle uzun süre boyunca dondurmayı karıştırıp maraş dondurmasını inşa ediyorlar. Maraş dondurması tarifini verelim umarım yapabilirsiniz ama profesyonel olur mu bilemem tabii. Hemen yazımızın en altındaki yer alan linkten <strong>maraş dondurma tarifi</strong>ni bulabilirsiniz. Maraş dondurmasının asıl püf noktası bence keçi sütüdür. Bir de saf salep olmalı ama bu ama bu marketlerde olanlardan değil yanlış anlaşılmasın. </p><p></p><h2>''Maraş dondurması nasıl yapılır''</h2> <ul> <li data-xf-list-type="ul">1 litre süt ve 150gr toz şeker bir tencerede kaynamaya bırakılır( Sütün hem keçi hem manda olarak karışımı halinde daha güzel bir dondurma elde edilebilir)</li> <li data-xf-list-type="ul">Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı saf salep 1 paket vanilin ve 100 gr şekeri bir kasede karıştırın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Süt kaynadıktan sonra karıştırdığınız salep şeker ve vanilini yavaş yavaş dökün ve karıştırın aynı zamanda topaklanma olmasın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin 15-17 dk pişecek yani muhallebi kıvamına gelecek karışım.</li> <li data-xf-list-type="ul">Muhallebi kıvamına gelen dondurmayı bir borcama boşaltıp 4 saat kadar buzlukta bekletin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Şimdi ise sıra tahta bir kaşıkla katlama işlemi yapılır. Sürekli dıştan içe katlanarak elastik kıvama gelmesi sağlanır.</li> <li data-xf-list-type="ul">4 saat daha buzlukta kaldıktan sonra yine tahta kaşık ile dövmek gerekiyor katlama usulü ile</li> <li data-xf-list-type="ul">En son buzlukta 24 saat bekletilir ve dondurmanız yemeye hazırdır. </li> </ul><p>Aşağıdaki videoyu izlediğinizde daha detaylı ölçüleri ile anlatım göreceksiniz. Videodaki abi çok iyi anlatmış doğrusu. Hem doğal hem maraş dondurması formunda bir dondurma yemiş olursunuz. Aslında kışın bile yenilebilecek bir gıdadır dondurma yaza özel olduğunu düşünmüyorum. Bir gece aklınıza etimek tatlısı gelir mi? İşte tam üzerine geldiniz hemen aşağıdan <strong><em>''Gece gece canı etimek tatlısı çekenler''</em></strong> yazımızı inceleyebilirsiniz. </p><p></p><p>[URL unfurl="true"]https://www.hamilemiyim.org/forum/threads/gece-gece-cani-etimek-tatlisi-cekenler.323/#post-721[/URL]</p><p></p><p>[MEDIA=youtube]FvoIQ4eVFYY[/MEDIA]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="admin, post: 1462, member: 1"] Merhabalar Normal dondurma yapmak çok kolay ama maraşlılar maraş dondurmasının tam anlamıyla hakkını vererek yaptıkları kesin. Sütünü özenle seçip özenle uzun süre boyunca dondurmayı karıştırıp maraş dondurmasını inşa ediyorlar. Maraş dondurması tarifini verelim umarım yapabilirsiniz ama profesyonel olur mu bilemem tabii. Hemen yazımızın en altındaki yer alan linkten [B]maraş dondurma tarifi[/B]ni bulabilirsiniz. Maraş dondurmasının asıl püf noktası bence keçi sütüdür. Bir de saf salep olmalı ama bu ama bu marketlerde olanlardan değil yanlış anlaşılmasın. [HEADING=1]''Maraş dondurması nasıl yapılır''[/HEADING] [LIST] [*]1 litre süt ve 150gr toz şeker bir tencerede kaynamaya bırakılır( Sütün hem keçi hem manda olarak karışımı halinde daha güzel bir dondurma elde edilebilir) [*]Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı saf salep 1 paket vanilin ve 100 gr şekeri bir kasede karıştırın. [*]Süt kaynadıktan sonra karıştırdığınız salep şeker ve vanilini yavaş yavaş dökün ve karıştırın aynı zamanda topaklanma olmasın. [*]Sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin 15-17 dk pişecek yani muhallebi kıvamına gelecek karışım. [*]Muhallebi kıvamına gelen dondurmayı bir borcama boşaltıp 4 saat kadar buzlukta bekletin. [*]Şimdi ise sıra tahta bir kaşıkla katlama işlemi yapılır. Sürekli dıştan içe katlanarak elastik kıvama gelmesi sağlanır. [*]4 saat daha buzlukta kaldıktan sonra yine tahta kaşık ile dövmek gerekiyor katlama usulü ile [*]En son buzlukta 24 saat bekletilir ve dondurmanız yemeye hazırdır. [/LIST] Aşağıdaki videoyu izlediğinizde daha detaylı ölçüleri ile anlatım göreceksiniz. Videodaki abi çok iyi anlatmış doğrusu. Hem doğal hem maraş dondurması formunda bir dondurma yemiş olursunuz. Aslında kışın bile yenilebilecek bir gıdadır dondurma yaza özel olduğunu düşünmüyorum. Bir gece aklınıza etimek tatlısı gelir mi? İşte tam üzerine geldiniz hemen aşağıdan [B][I]''Gece gece canı etimek tatlısı çekenler''[/I][/B] yazımızı inceleyebilirsiniz. [URL unfurl="true"]https://www.hamilemiyim.org/forum/threads/gece-gece-cani-etimek-tatlisi-cekenler.323/#post-721[/URL] [MEDIA=youtube]FvoIQ4eVFYY[/MEDIA] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
sarıkırmızıhangitakımınrenkleridirenbilindiktakımbirinciligdeküçükvebitişikyazınız
Cevap yaz
Ana sayfa
Soru Sor
Evde maraş dondurması yapmanın püf noktaları var mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst