Evde mozarella peyniri yapabilir miyim ne dersiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Mozarella yapımı kadınlar kulubü evde mozarella yapımı hamilemiyim forum'da.​

Ya bu italyanların makarna türlerine bayılıyorum. İtalyan deyince de aklıma hep makarna ne geliyor ne hikmetse:) Bu makarna içine koyuyorlar ya mozarella peynir. O nasıl yapılıyor acaba bileniniz var mı? Evde mozarella peyniri yapmaya kalksam yapabilir miyim kızlar? Mozarella yapımı nasıl oluyor deneyenler olmuş başarılı olmuşlar ben de yapabilir miyim acaba? Değişik şeyler tatlar denemeyi çok seviyorum yapmak istiyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Valla gece gece mozarella filan dediniz canım çekti peynirli makarna. Mozarella peyniri ayrıca aslında pizzalarda çok sık kullanılıyor. İtalyan deyince aklıma makarnadan sonra pizza da geliyor benim. Şimdi evde yapmaya kalkarsak yapılabilecek bir peynir türü mozarella. Yani artık marketlerden almak yerine misler gibi mozarella peynirinizi evde kendiniz yapabilirsiniz. Ben tadını bilmiyorum ama lezzetli olduğu söyleniyor. Yani illa mozarella değil ama evde kendi peynirinizi kendiniz yapabilirsiniz harika olur hem de. Orijinal mozarella peynirinin manda sütü ile yapıldığını öğrendim ama siz kendi imkanlarınızla bulduğunuz inek sütü ile de yapabilirsiniz. Ayrıca peynir yaparken maya katarken özellikle sütün ısısını çok iyi ayarlamanız gerekmektedir. Bu püf noktalarından sonra mozarella yapımına geçelim.

''Mozarella yapımı''​

  • 5 kg çiğ inek sütü
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 tatlı kaşığı peynir mayası
  • Sütü geniş bir tencereye alıp altını açmadan limon tuzunu su ile eritip süte karıştırın.
  • Sütün altını açın ve serçe parmağınızı ısırana kadar ısıtın derece varsa 35 dereceye kadar olmalı sıcaklık
  • 1 bardak soğuk suyun içine peynir mayasını dökün 35 derece olan sütün içine dökerken karıştırın ve 25-30 dk karıştırın sürekli ve altını kapatın.
  • Tencere kapağını kapatın mayalanmaya bırakın 10-15 dk.
  • Tencerenin kapağını açtığınızda kesilmiş sütle karşılaşacaksınız.
  • Süt kesiğini kevgir ile suyunu süzme aşamasını yapıyorsunuz ama suyunu dökmüyorsunuz kesinlikle
  • Suyu yine tencereye alıyorsunuz altını açıyorsunuz 80 dereceye gelen suyun içine toparladığınız süzdüğünüz peynir topağını atıyorsunuz.
  • 45 sn kadar bekleyip kevgir ile peyniri su içinden alın.
  • Elinizde peyniri yoğurun ve peyniri tekrar suyun içine atın 4 kez tekrarlayın bu işlemi
  • En son yuvarlak bir şekil verin ve hemen soğuk suyun içine atın o şekli almasına yardımcı olur soğuk su
Peyniriniz hazır hale gelmiştir peynir tuzsuz olduğu için 1-2 haftada en fazla tüketmelisiniz daha fazla dayanması için poşetlere koyup derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Peynir altı suyu da çok faydalıdır ister hamur işlerinde kullanın ister ondan da peynir yapın. Dilerseniz hemen buradan videolu anlatımında daha detaylı izleyebilirsiniz. Peynir altı suyuyla neler yapılır neler örneğin bebeğinize çorba. ''Peynir altı suyundan bebeğime yapabileceğim şeyler'' konusuna da göz atın mutlaka.

 
Üst