Merhabalar
Hayırlı geceler diliyorum bende ama gece gece canınızın tatlı çekmesi pek hayra alamet değil bu vakitte ama bilemedim. Ama tabii hemen size bir tarif vermek isterim. Ben de arada bir yaparım çok şerbetli diye ben pek sevmem ama çocuklar bayılır. Ama tuzlu etimekle olmuyor o diyeyim yani. Hemen tarife geçeyim isterseniz. İşte
etimek tatlısı...
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1lt süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı terayağı
Üzeri için
1 pk kremşanti
1 su bardağı süt
süslemek için fındık ya da ceviz
Şerbetini hazırlayıp 15 dk kadar bekletin. Etimekleri bir borcama yerleştirin. Şerbet ile ıslatın. Muhallebiyi pişirin ve en son tereyağ ve vanilya koyup etimeklerin üzerine gezdirin. Kremşanti ise muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine yayın ve süsleyip buzdolabında bekletin. Ertesi gün servis ederseniz daha güzel oluyor bence. Şimdiden afiyetler olsun.
Tam mevsimi daha 2 gün önce yaptım mutlaka deneyin derim. Hem de tahin ceviz hindistan cevizi de üzerinde olmazsa olmaz.
''Kabak tatlısı nasıl yapılır?'' hemen tarifi denemek için linkten yazımıza ulaşabilirsiniz.
KABAK TATLISI NASIL YAPILIR EN İYİ KABAK TATLISINI BÖYLE YAPACAKSINIZ
www.hamilemiyim.org