Geniz akıntım başladı nasıl geçer evde neler yapabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Geniz akıntısına ne iyi gelir kadınlar kulübü geniz akıntısı neden olur hamilemiyim forum'da.​


Bu sıralar geniz akıntısı başladı. Aslında öyle sıkıntılı bir rahatsızlık olarak gözükmese de belli bir şeyden sonra can sıkıcı hale geliyor. Durmadan ağzıma mukoza akıyor. İşi gücü bırakıp lavaboya koşuyorum. Bir de gece daha beter akıyor. Anlamadım bu nasıl bir rahatsızlık. Bunun için doktora gidilir mi? Geniz akıntısına ne iyi gelir? Ciddiye almalı mıyım? Evde yapılacak bazı basit uygulamalar var mı? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Geniz akıntım var korona mıyım yoksa da diye düşünmeden edemiyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Öncelikle geniz akıntısı nedir onu kısaca açıklamakta fayda var. Burun ve boğazda virüs ve bakterileri yakalamada görevli mukus tabakası vardır. Burun ve boğaz arkasında yer alıyor. Islak, nemli ve akışkanlı bir yapıya sahiptir. Biz farkında olmadan bile, tükürükle karıştığından yutarız. Mukus burundan akınca, burun akıntısı oluyor. Yok daha katı ve yoğun bir hal alıp ağzınıza aktığında ise; geniz akıntısı oluşuyor. Geniz akıntısının bir çok nedeni olabilir. Mevsimsel nezle veya girip olabilir. Sinüzit ve soğuk havalara maruz kalmada geniz akıntısını arttırabiliyor. Bunun dışında;

''Geniz akıntısının sebepleri nelerdir?''​


  • Sigara,
  • Kronik kulak burun boğaz rahatsızlıkları
  • Fazlaca baharat tüketimi
  • Tuz ruhu, çamaşır suyu gibi veya deodorant gibi kokulara aşırı bir şekilde maruz kalmak
  • Doğum kontrol ilaçları kullanmak
  • Hamile olmak da geniz akıntısına neden olabiliyor.

Şimdi dilerseniz geniz akıntısı nasıl geçer ve neler yapmak gerekir? Sorularına cevap vermeye çalışayım. Öncelikle geniz akıntısı nedenleri fazla olduğundan tedavi yöntemleri de oldukça fazla ve hastalığın temeline göre değişebiliyor. Geniz akıntısını rahatlatmak için eczaneler de basınçlı deniz suları bulunuyor. Hatta sizler de evde tuzlu steril su hazırlayabilirsiniz. Uyumadan önce deniz veya okyanus suyunu kullanabilirsiniz. Bu akıntınızı azaltacaktır. Olabildiğince ılık sıvı tüketmek oldukça faydalı. Bunun dışında tavuk suyu da mukus tabakasını inceltmede yararlı besinlerden. Zencefil, bal ve limon karışımı da oldukça rahatlatacaktır. Yalnız on günden fazla bu şikayet ile karşı karşıyaysanız mutlaka tedavi olmak için Kulak Burun Boğaz doktoruna başvurmanız gerekiyor.

İnsanların büyük problemlerinden biri de ağız kokusudur. ''Ağız kokusu neden olur?'' bu önemli konuyu bir masaya yatıralım hanımlar beyler. Linkten konumuza ulaşabilirsiniz.

 
Üst