Hamilelikte Cinsel İlişki Durumu Ne Olmalı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte cinsellik kadınlar kulübü hamilelikte cinsellik olur mu hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar daha 1 aylık hamileyim sizler neler yaptınız hamileliğinizde bu şey olaylarını. Anlayın işte doktora da çok soramadığım için buraya sizlere sormaya geldim. Eşim biraz niyetli ama ben korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Cinsel ilişki durumu ne olmalı ya da olmalı mı sizce? Merak ettiğim bir konu hani hamileliğin sonuna kadar olsa yapmak istemem ben açıkçası bebeğime zarar gelsin istemiyorum. Birazda kasık ağrılarım var neden bilmiyorum ama doktorum normal demişti ağrılar varken de hiç içimden gelmiyor açıkçası. Ne yapayım sizce?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. Öncelikle utanılacak bir konu değil bu yani rahatça sorabilirsin doktoruna bu tip soruları onlar bunun için varlar değil mi? Bizler de elimizden geldiğince yardımcı olalım sana. Şahsen ben düşük riskli çoğul gebelik yaşadığım için doktorum bırak ilişkiyi iş yapmayı bile ilk 3 ay yasaklamıştı. Yani sorduğumda da direkt olarak cevabı yapmasan iyi olur dedi :) Biz de bu kurala uyduk allah korusun bebeklerimize bişey olsun istemezdik. Doktorumuza 3 aydan sonra yine sordum ve 4-5-6. aylar rahat aylar dedi bu süre içinde serbestlik vermişti. Yani ben doktorumun izniyle yaşadım eşimle ilişkimi diyebilirim. Eşlerin burada anlayışlı olması çok önemli. Ama şu da var ki eğer 1 aydan sonra risk yok ise çok faydası da var ilişkinin. Özellikle rahim bir bebeği büyütmeye başladığı için kimi zaman ağrılar oluşabilir. Bu ağrılar cinsel ilişki sayesinde kesilebilir sizi rahatlatabilir. Yine uyku problemi yaşayan gebelere de ilişki iyi gelir. Orgazm sonrası salgılanan oksitosin sizin biraz olsun gevşetir uyumanızı ve ağrılarınızı da azaltabilir. Ama dediğim gibi risk yoksa doktorunuza da mutlaka danışın utanmayınız. İlk 3 ay risk yoksa ilişkinize izin verebilirsiniz son ay ise doktorlarınız pek önermez.

Daha ayrıntılı şekilde hamileyken cinsel ilişkiye girmek merak edilenler hepsi aşağıda bulunan linkte ki yazımızda. Hemen yazıya tıklayarak merak ettiklerinizi inceleyebilirsiniz.

 
Üst