Merhabalar
Demek ki çok kötü bir durum yok ki doktorunuz da geçici olabileceğini söylemiş. Bence endişe etmenize gerek yok. Olumsuz bir durum olsaydı doktor bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından da inceleme yapılması gerektiğini söylerdi. Hemen aklınıza down sendromu durumu da gelmesin. 4lü taramaya girmişsiniz zaten eğer down sendromu durumu olsaydı bu testte bu çıkacağı için doktorunuz da söylerdi. Bazı hamileliklerde bazı durumlarda bebeğin böbreklerinde büyüme olabiliyor. Bu doğumdan sonra geçici oluyor çoğu bebekte. Tabii ben hiç endişe duymayın bir şey yok demiyorum mutlaka doğuma kadar doğumdan sonra da kontrol ettirmenizde fayda var. Bu böbrek büyüme durumu genelde bebeklerde ya doğuma doğru ya da doğumdan sonra kaybolabilmektedir. Ondan bence şuan strese girip kendinizi de bebeği de etkilemeyin derim.
İkili üçlü ve dörtlü tarama testleri gebelikte bebekte anomali durumlarının tespitinde önem arz ediyor. Dörtlü tarama testi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için paylaşmak istiyorum.
''4lü test yaptıranların bilmesi gerekenler'' yazımız hemen aşağıdaki linkte. Mutlaka bilmeniz gereken bilgiler yer alıyor inceleyin efem.
HAMİLELİKTE GEBELİKTE 4 LÜ TEST YAPTIRANLAR Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde
Ayrıca aşağıdaki linkten ikili tarama hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çoğu anne adayı ikili üçlü ya da dörtlü taramalarla ilgili pek bilgi sahibi değiller.
''ikili tarama testi sonuç yorumlanması'' konumuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.
İKİLİ TEST SONUÇLARI YORUMLARI KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM İkili test sonucu değerlendirmesi hamilemiyim.org' sitesinde sizleri bekliyor.