İri bebek ne sonucunda olur iri bebek erken doğar mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

İri bebek neden olur kadınlar kulübü iri bebek doğuranlar hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 35 haftalık hamileyim bebeğim çok fazla kilolu şu an 3 kg görünüyor. Doktorun bu kadar iri bebek sonucunda sezeryan olabilirsin dedi ya da erken doğum olabilir dedi iri bebek neden olur bir bilginiz var mı biraz endişeliyim sıkıntı olmasından korkuyorum. İri bebek doğuran anneler tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
İri bebek oluşumu altında yatan sebepler fazladır iri bebekler gene de normal doğum değil sezeryanla doğum ile doğumu gerçekleştirilmektedir. Eğer anne aşırı kilo aldıysa hamileliğinde iri bebek olma ihtimali oluyor maalesef ya da anne adayında şeker hastalığı varsa iri bebek sorunu oluyor. Yine 17 yaş altı ve 35 yaş üstü hamile kalan anne adaylarında da iri bebek sendromu ortaya çıkabiliyor ne olmaktı geçmişse yine bu da iri bebek doğumuna yol açıyor genetik etkenler ya da anne adayının boynu fazla olması dağ iri bebek doğumuna sebep olabiliyor ama sizin daha 35 haftada fazla kilo aldıysanız eğer bu sebep olabilir ya da bir şeker hastalığınız varsa bu da sebep olabilir. Korkmayın eğer sezeryan dediyse doktorunuz bebeğinizin sağlıklı doğmasını isteyin önce sağlıklı doğması daha önemli değil mi?

Hamilelikte tetanoz aşısı olmak gerekli mi? "Tetanoz aşısı olmazsak ne olur olmayanlar var mı" bu konuda aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz arkadaşlar.

 
Üst