Kış geldi doğalgaz tasarrufu nasıl yaparım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Doğalgaz tasarrufu kadınlar kulübü doğalgaz tasarrufu için neler yapmalıyız hamilemiyim forum'da.​


İlk defa doğalgazlı bir eve taşındık. Yıllardır soba kullanırdık. Ama iş nedeniyle şehir değişikliğinde bulunduk. Doğalgaz yakmaya başladık. Ne güzel sıcak sıcak ısınırken, dün doğalgaz faturası ile şok olduk. Fatura aklımızı başımıza getirdi. Doğalgaz faturasını aşağı çekmemiz gerekiyor. Bu kanuda bilgisi olan ve bizi yönlendirebilecek birileri varsa sevinirim. Doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Aslında doğalgaz gerçekten çok büyük bir nimet. Hem ocak kullanımı açısından çok hesaplı, hem de kömür, odun isi, kiri ortada olmuyor. Yalnız bu nimetin de bir kullanım bedeli var. Zaman tasarruf devri ve her açıdan ve her konuda dikkatli olmak ve tasarruflu harcamak gerekiyor. Dilerseniz sorunuzun cevabına gelelim. Bence kullanılmayan salon gibi büyük alanları kışın kullanım alanlarınızdan çıkartınız ve kaloriferi kapatınız. Ayrıca düşük ısıda sürekli çalıştırmaya gayret edin. Çünkü bazı zaman akşam açılıyor ve sonra kapatılıyor. Tabi o süre zarfında ev ve petek içerisindeki su soğuduğundan, tekrardan kombi çalıştırıldığında daha fazla yakıyor. Tamamen kapatıldığında akşamına açıldığında ev kendini ısıtamıyor daha fazla ısıyı artırmak zorunda kalabiliyoruz. Buna dikkat edin. Evet akşam ısıyı artırabilirsiniz. (biz genelde 42 de tutuyoruz akşamları). Sabah ise ısıyı 35 lere düşürüyoruz. Bu şekilde de faturalar gayet hesaplı geliyor. Ayrıca kombi bakımı ve petek bakımlarınızı da yaptırırsanız daha fazla verim alırsınız. Devir tasarruf devri arkadaşlar hele ki pandemi süreci çoğu insan işinden oldu kış geldi insanlar zor durumdalar. Her şeyden tasarruf eder olduk artık maalesef.

''Doğalgaz Tasarrufu İçin Neler Yapmalıyız?''​

  • Radyatörlerin önünü kapatmayınız
  • Radyatörlerin arkasına ısı yalıtımı levhaları ile ısıyı evin içine dağıtabilirsiniz
  • Pencerelerinizi perdelerle kapalı tutun ayrıca peteklerin önünü kapatacak kadar uzun perdeler kullanmayın
  • Kullanmadığınız odaları kapatın
  • Camlarınız eski ise çift camlı pencere taktırmak büyük oranda tasarruf sağlayacaktır
  • Yoğuşmalı ve zaman ayarlı kombi tercihi de tasarruf sağlamada etkili olacaktır

Mutfak dolapları temizlemek ayrı bir beceri ister. Şimdi size aşağıda vereceğim linkte mutfak dolapları temizleme nasıl olur püf noktalarını sunacağım. ''Mutfak dolapları nasıl temizlenir bi deyiverin bana yaa'' bir misafirimizin sorduğu soruya biz de püf noktaları ile cevap vermiştik dilerseniz siz de linkten ulaşabilirsiniz. Bu konuda fikirlerinizi de bizlerle paylaşabilirsiniz.

 
Üst