Kızlar Süt Kaç Dakika Kaynatılmalı ?

  • Konbuyu başlatan sütçecik
  • Başlangıç tarihi
S

sütçecik

Guest

Süt kaç dakika kaynatılmalı Süt kaç dakika pişirilir kaç dakika kaynaması lazım kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da


Selam arkadaşlarım artık doğal beslenelim istiyoruz bize yakın bulunduğumuz yerde bir köy var kadınlar yoğurtlarını bu sütle yaptıklarını söylüyorlardı. Ben de denemek istiyorum geçen komşuda bi yoğurt yedim tadı damağımda kaldı. Yapmayı da anlattı bana ama şimdi aradık telefonunu verdiler sütçünün yarın bana süt getirecekmiş öyle söyledi. Bu süt kaç dakika pişirilir kaç dakika kaynatılmalı kızlar tam mikropları ölsün diye. Kaynayınca direkt kapatayım mı bilemedim yardımcı olur musunuz bana ?
 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Uzmanlar aslında sokakta satılan sütün sağlık açısından doğru kaynatılmaz ise zararlı olacağını söylüyorlar ama korkulacak bir şey yok. Gerçekten böyle sağlam bir sütçü bulur isen al hayatım şimdi senin soruna cevap vermek istiyorum.

Süt, 90-95 santigrat derecede 10-15 dakika kaynatılmalı. Bunu yaptığınızda daha fazla yapmayın. Yani çok fazla kaynatmayın. Sütün içinde yer alan tüm yararlı besinlerin değeri düşüyor. Kaynayınca 10 dakika sonra altını kapatın ki yararı olsun.
 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Unutmadan sana anlattılar mı bilmiyorum ama oda sıcaklığında sütü soğumaya bırak yani süt ne kadar zamanda soğumalı soğutulmalı diye soruyor isen oda sıcaklığında içinde bulunduğu tencerenin kenarına elini attığında ufaktan ısırması yeterli hayatım. Daha sonra da ev yoğurdu ile mayalayabilirsin. Hazır yoğurtla süt mayalanır mı diye soruyor olabilirsin onunda cevabını verelim tabiki olur hayatım. Ama tadı çok güzel olmayacaktır :) Komşundan yoğurt al onunla dene en iyisi öyle olur.
 
Üst