Mide yanması ve ekşimesinden nasıl kurtulacağım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte mide ekşimesi ve yanması kadınlar kulubü hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar ben 6 aylık hamileyim ama bu mide yanmalarım ve ekşimelerim geçmedi bir türlü. Sanki iki 1 aydır daha da arttı. Ne yesem midem koca karı kazanı gibi kaynıyor. Ne yapsam ki doğalından bir şey söyleyin mide yanmalarıma ne iyi gelir. Gece uyuyamıyorum yaa sormayın valla. Tecrübeliler hamilelikte mide ekşimesi ve yanbması yaşayanlar gözünüzü seveyim bu nasıl geçecek yaaa.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin. Hamilelikte benim de başıma gelen en kötü şeylerden biriydi mide ekşimesi ve yanması. Bir de kabızlık tabii. Maalesef gebeliğin anne olmanın heyecanı ve güzelliği yanında bazı acı şeyler de oluyor. Sadece bunlarla sınırlı kalsın acı şeyleriniz diye diliyorum. Gebelikte mide ekşimesi ve yanması hormonal durumlara bağlı olabildiği gibi yemenizden içmenizden de kaynaklı durum olabilir. Yeme içme alışkanlıklarınızı gebelikte değiştirmeniz gerekiyor. Yararlı dengeli beslenmek, acı baharatlı çok sıcak çok soğuk kafein olmaması gerekiyor. Tabii hormonların etkisi ile artan progesteron hormonu sebebiyle de mide kapakçığınız aralık kaldığı için yemek borusu ile arasında açıklık olması sebebiyle yenilen yemeklerin asidinin yukarı kaçmasına ve dolayısıyla mide ekşimesi ve yanmasına sebep oluyor. Tabii rahim de bebeğin büyümesine bağlı büyüdüğü için mideye ekstra bir baskı uygular. Dolayısı ile 5. aydan yani 20. haftada bu baskı artar mide ekşimesi yanması ortaya çıkabilir.

''Hamilelikte mide ekşimesi ve yanmasına ne iyi gelir?''​

  • Özellikle saat 7 den sonra bir şey yememek içmemek gerekiyor
  • Dediğim gibi acı baharatlı kafeinli şeyler yiyip içmemek gerekiyor
  • Bol sıvı tüketmeniz gerekir en az 2.5 litre
  • Ilık süt içmek midenizin ekşime ve yanmasına iyi gelecektir
  • Çiğ badem tüketmek midenize iyi gelecektir
  • Sigara ve buna benzer alışkanlıkları tamamen terk etmelisiniz
Sigara hamilelikte zararlı olduğunu herkes biliyordur. Ama yine de bırakmak istemeyenler bu yazımız sizler için. ''Hamilelikte sigara içmenin zararları nelerdir?'' mutlaka linke bir göz atın sevgili misafirlerimiz.

 
Üst