Merhabalar
Patlamış mısırı kim sevmez ki hele ki film seyrederken. Hem bir atıştırmalık hem herkesin vazgeçemediği lezzet. Asında bana kalsa ben mısırın her türlüsünü seviyorum çok leziz. Patlamış mısır yaparken öncelikle mısırın kalitesi önemli bence. Bilmediğiniz marka mısırlar patlamayabiliyor. Bazı markalar var onlar tam anlamı ile patlayabiliyor. Şimdi patlamış mısırı güzel patlatmak için nasıl bir tencere seçmelisiniz hangi yağı kullanmalısınız? Sorularına cevap ararken öncelikle derin bir tencere alın ben genelde çelik tercih ediyorum ve çokta güzel oluyor doğrusu.
Nasıl güzel mısır patlatılır aşama aşama size anlatayım.
''Nasıl güzel mısır patlatılır''
- Tercih ettiğiniz ince tabanlı olmalı
- Altını açtığınız tencereye biraz sıvıyağ koyun 1-2 yemek kaşığı kadar (Tereyağı kullanmayın tavsiye etmem)
- Ardından sıvıyağ iyice ısındıktan sonra mısır ekleyin ve biraz çevirin
- Mısırlar biraz kabarınca biraz tuz ekleyin ve bekleyin arada karıştırın
- Patlamaya yakın altını kısın ve kapak kapatın yine tencereyi hafif sallayabilirsiniz
- Mısırlarınız misler gibi patlayacaktır
Gece gece mısırdır poğaçadır akıllara biraz takılabilir ama sizin için önemli bir yazı paylaşmak istedim. İlginizi çekecek olursa linkten girebilirsiniz.
''Mikrodalgada poğaça ısıtılır mı nasıl yapılır'' hemen yazımız linkte.
Mikrodalgada poğaça nasıl ısıtılır kadınlar kulubü mikrodalgada poğaça kaç derecede ısıtılır hamilemiyim forum'da. İyi akşamlar canlarım canım kızım bana mikrodalga diye bir şey hediye etti ama nasıl kullanılır bilmiyorum. Ekmek filan ısıtılıyormuş ya da yemek. Ben de buzluğumda poğaça saklarım...
www.hamilemiyim.org