Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir?

S

sorumvar

Member

Nasıl güzel mısır patlatılır kadınlar kulubü tencerede güzel mısır nasıl patlatılır hamilemiyim forum'da.​

Akşamları kızlarımla film açıp mısır patlatmayı da çok seviyoruz ama nedense bazen istediğimiz gibi patlamıyor ya yanıyor ya da hiç patlamıyor. Sinemaları özledik evde sinema ortamı oluşturmaya çalışıyoruz ama sinemadaki mısır gibi bir lezzet yakalamayı bırakın patlamıyor bile mısırlar. Nasıl güzel mısır patlatılır arkadaşlar püf noktası nedir bu işin?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Patlamış mısırı kim sevmez ki hele ki film seyrederken. Hem bir atıştırmalık hem herkesin vazgeçemediği lezzet. Asında bana kalsa ben mısırın her türlüsünü seviyorum çok leziz. Patlamış mısır yaparken öncelikle mısırın kalitesi önemli bence. Bilmediğiniz marka mısırlar patlamayabiliyor. Bazı markalar var onlar tam anlamı ile patlayabiliyor. Şimdi patlamış mısırı güzel patlatmak için nasıl bir tencere seçmelisiniz hangi yağı kullanmalısınız? Sorularına cevap ararken öncelikle derin bir tencere alın ben genelde çelik tercih ediyorum ve çokta güzel oluyor doğrusu. Nasıl güzel mısır patlatılır aşama aşama size anlatayım.

''Nasıl güzel mısır patlatılır''​

  • Tercih ettiğiniz ince tabanlı olmalı
  • Altını açtığınız tencereye biraz sıvıyağ koyun 1-2 yemek kaşığı kadar (Tereyağı kullanmayın tavsiye etmem)
  • Ardından sıvıyağ iyice ısındıktan sonra mısır ekleyin ve biraz çevirin
  • Mısırlar biraz kabarınca biraz tuz ekleyin ve bekleyin arada karıştırın
  • Patlamaya yakın altını kısın ve kapak kapatın yine tencereyi hafif sallayabilirsiniz
  • Mısırlarınız misler gibi patlayacaktır
Gece gece mısırdır poğaçadır akıllara biraz takılabilir ama sizin için önemli bir yazı paylaşmak istedim. İlginizi çekecek olursa linkten girebilirsiniz. ''Mikrodalgada poğaça ısıtılır mı nasıl yapılır'' hemen yazımız linkte.

 
Üst