Okula gitmek istemiyorum çalışmak istiyorum artık

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Okula gitmek istemiyorum lise kadınlar kulübü lisedeyim okula gitmek istemiyorum hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar. Lisedeyim ama artık okumak istemiyorum. Kız çocuğum ve babama çok fazla yük olduğumu düşünüyorum. Yalnız bu kararım doğru mu, yoksa yanlış mı bilemiyorum. Babamın marketi var ve ona yardımcı olmak istiyorum. Bir yandan bunun sürekli olmadığını da biliyorum. Yarın öbür gün evlenirsem başkasının eline bakacağım bunu da biliyorum. Ama dersler de çok zor ya. Çok zorlanıyorum. Bu konuda doğru yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorum. Yorum ve cevaplarınızı bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhaba kardeşim.
Aslında bu sorunun cevabını sen bizden daha iyi biliyorsun. Ne yapman gerektiğini de biliyorsun. Pekala cevap ne mi? Tabi ki de okumalısın. Yaşın geldiğinde evlenip, elin oğlunun eline mi bakacaksın. Liseni bitir ve ardından üniversiteni oku. Meslek bileziğini tak koluna. Sonra zaten güzel bir yuvan da olur. Bu sayede de çocuklarına daha iyi bakar ve ilgilenebilirsin. Bence sen şuan dersler ile ciddi problem yaşıyorsun. Bu açıdan hemen Rehber Öğretmenine gitmen veya görüşmen gerekiyor. Hangi derslerde problem yaşadığını anlat. Maddi güçlüğünüz varsa da bunu da anlatmanı tavsiye ederim. Ona göre öğretmenin bir çözüm geliştirecektir. Okumama gibi bir saçmalığı da aklından çıkarman gerekiyor. İlerde zaten çalışacaksın hatta çalışmaktan sıkılacaksın belki ama okuyup çalışmak en iyisi emin ol daha saygın bir kişiliğin ve herkes de ona göre sana bakacak. Okumaz isen evlenip çoluk çocuğa karışıp evden çıkamayacaksın. Ama öncesinde tahsilini yaparsan hem işin hem evin çocuğun olur. Okumak istemiyorum lafı da hiç bir gencin ağzına yakışmıyor bunu unutma.

Bu yıl pandemiden dolayı maalesef eğitim sekteye uğruyor. Tüm çocuklarımızı vurduğu gibi özellikle de birinci sınıf çocuklarımızı vurdu diyebilirim. Hemen aşağıda verdiğim link anne babaları özellikle 1. sınıf çocuğu olan aileleri ilgilendiriyor diye düşünüyorum. ''çocuğum 1 sınıfta okumasını nasıl hızlandırırım'' soru cevap yazımıza mutlaka göz atın.

 
Üst