Olmadık bir yerde çıban çıkması nedir yaaa

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çıbana ne iyi gelir kadınlar kulübü çıbana ne iyi gelir evde hamilemiyim forum'da.​

Ya kızlar öyle bir yerimede çıban çıkmış ki kaç gündür ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum çok zor durumdayım. Münasip bir yerimde çıkan cibandan dolayı dalga konusu da oldum. Gel gelelim dalgayı geçtim ama çok zonkluyor yaa bu ne yapsam da geçse. Patlatsam dicem de çok acır diye korkuyorum. Bide doktora gitsem utanırım gösteremem yaa. Evde yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz? Çıban nasıl geçer evde?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Vallahi çok iyi bilirim onun acısını. Allah kolaylık versin. Çıban acısı zordur hele de öyle acıyan yerdelerde çıkınca. Aslında çıban çıkması iltihap oluşması o bölgenin bakterilerden oluşması ile oluyor. Özellikle bacaklarda ense, koltuk altı, kasık, burun deliği, sırt gibi bölgelerde çıkar ve acı ağrıya neden olabilir. Hatta bazen de zonklar uyumanizi bile engelleyebilir. Benim size tavsiyem eczanelerde çıban merhemleri var ama tabi doktora danışıp kullanın bunu. Belki antibiyotik bile gerekebilir. Ayrıca kesinlikle sıkmayın, patlatmayin bu çıbanlari. Bir de doğal evde yapabileceğiniz yöntemler var. Bunlardan biri lokum bir parça lokum sürüp çıbanın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

İltihaplı sivilceler de tedavi gerektiren durumlardır. "İltihaplı sivilce nasıl geçer'' hemen aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Özellikle yeni yeni oluşan ve kızarıklığı ile birlikte son derece acı veren sivilce ve çıbanların olgunlaşmasını üç beş gün bekleyin. Çok büyük acı çekersiniz patlatmayın artı iz de kalabilir. Çok ağrılı ve sıkıntılı durumlarda ılık bir duş iyi gelecektir geçmiş olsun.
 
Üst