Rahimde sıvı birikmesi varmı hamileliğime engel mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Rahimde sıvı birikmesi kadınlar kulubü rahimde sıvı birikmesi olup hamile kalanlar hamilemiyim forum'da.​


Merhaba hanımlar ben 2 yıllık hamileyim ilk yıl bebek düşünmedik ama şuan düşünüyoruz kadın doğum doktoruna gittik eşimle ben muayene oldum rahim filmi çekildi ve tüplerimin su ile dolu olduğunu söyledi doktorum. Direkt tüp bebek yaptırmanız gerek dedi. Hemen gerek var mı sizce tüp bebeğe. Doğal yoldan hamile kalamaz mıyım sıvı birikmesinden dolayı? Rahimde sıvı birikmesi hamileliğe engel mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Rahimde sıvı birikmesi yani rahmin iki yanında bulunan tüplerin içinin suyla dolması durumu tıptaki adı Hidrosalpinks. Rahimde sıvı birikmesi çoğu genç kadında olabilir. Bunun belirtilerini anlayamazsınız çoğu zaman sadece ilişki sırasında kasıklarda ağrı acı hissetme ve normal zamanlarda kasıklarda ağrı yapmasıdır. Normal olarak rahimde sıvı birikmesinin belirtileri tam belli olmadığından dolayı doktora gittiğinizde özellikle çocuk sahibi olamayanlar doktora gittiklerinde bu durumla karşılaşabilirler. Bunu ultrasondan ya da daha çok rahim filmi sayesinde tespit edebilir doktorunuz. Sizin de rahim filmi ile ortaya çıkmış sanıyorum. Ama rahimde su birikmesi olayı elbette hamileliğe engel en azından doğal yolla hamileliğe engel olur. Hamile kalmak için çok büyük rol üstlenen iki tarafta bulunan fallop tüpleri sıvı ile dolu olduğunda maalesef döllenen yumurta oralardan geçip rahme ulaşamaz. Ama bunun tedavisi mümkündür. Öncelikle olarak antibiyotik tedavisine başlanabilir ama tekrar etme olasılığı olabilir. Cerrahi müdahale ile ise sıvı dolu tüpler açılabilir. Anastezi ile yapılan laparoskopi sayesinde yani karın deliğinden içeri girilerek yapılan bir işlemdir.

''Tüplerde sıvı birikmesi neden olur?''​


  • Doğuştan tüplerin yapışık olması
  • Önceden geçirilen cerrahi bir operasyon
  • Rahimde oluşan enfeksiyonlar
  • Önceden geçirilmiş bazı kadınsal hastalıklar
  • Kürtaj da daha sonradan enfeksiyon oluşuma bağlı sıvı birikmesi durumuna neden olabilir.
Rahimde sıvı birikmesi tedavisi ile açılan tüpler sonrasında doğal yoldan hamilelik beklenebilir bunun süresi 6 ay kadardır. Sonrasında hamile kalamıyorsanız tüp bebek tedavisi gerekebilir. ''Rahim içi yapışıklık nedenleri ve tedavisi'' yazımızda ilginizi çekebilir. İnceleyin dilerseniz.

 
Üst