Safra kesesi ameliyatı olanlar yoruma gelebilir misiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Safra kesesi ameliyatı olanlar kadınlar kulübü safra kesesi ameliyatı sonrası hamilemiyim forum'da.​


Arkadaşlar son ana kadar direndim ama bugün genel cerrahi doktorumla görüştüğümde, muayene sonrasında mutlaka safra kesesi ameliyatı olmam gerektiğini belirtti. Acilmiş. Doktor zaten kuzenim. Yalan söyleyecek değil. Ne bileyim içimde de bazı korkularım var. Ellerinizden öper 3 tane de evladım var. Acaba daha önceden bu safra kesesi ameliyatı olanlar aramızda var mıdır? Nasıl geçti? Ağrı sızı oldu mu? Tecrübenizi benimle paylaşabilir misiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar,
Acil şifalar dilerim. Evet bende safra kesemden ameliyat oldum. Sizin gibi bende endişeliydim. Yalnız ameliyat için bu alanda tecrübeli ve nam salmış bir doktor bulduk. Kendisi de sağolsun hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası bizi yönlendirerek şifa bulmama katkıda bulundu. Gözünüz korksun diye söylemiyorum ama evet en ufak burun ameliyatında bile doktorlar riskleri sıralıyor. Yalnız benim ameliyatım kolay oldu. Doktorum aynı gün taburcu etti. Çünkü zaten kapalı şekilde gerçekleştirildiği için kalkman hızlı ve ağrı da çok nadir olmakta. Ama biz ne olur ne olmaz diye bir gün kalmak istedik. Bize doktorumuz yürümeyi tavsiye etti. Ortalama bir hafta sonra da normal aktivitelerinize dönebiliyorsunuz. Yine de ağır kaldırmamakta fayda var. Bunun dışında sizin durumunuzu tam olarak bilmediğimden doktorunuz ile bu detayları görüşün. Çünkü bazı ameliyatlarda 6 güne kadar hastanede kalmak gerekebiliyormuş. Ameliyat sonrasın da ise mutlaka besin değeri yüksek lifli gıdalar tüketin demişti doktorumuz. Safra kesesi alındıktan sonra safra, karaciğerden bağırsağa doğru akışına normal olarak devam ederken bu süreçten sonra yenilmemesi gereken bir yiyecek olmadığı gibi eski düzende beslenmenize devam edebilirsiniz. Kısıtlama olmaz yani.

Ameliyat olanların sıkça sorduğu bir soru olan narkozun vücuttan nasıl çıkar? ''Narkoz vücuttan nasıl atılır kızlar ya?'' misafirimizin sorusu ve verdiğimiz cevap üzerine siz de linkte tıklayarak konu hakkında bilgilenebilirsiniz.

 
Üst