Sarımsak yutmaya başladım zararı var mıdır sizce?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Sarımsak yutmak kadınlar kulubü sarımsak yutmak zararlı mı hamilemiyim forum'da.​

Kızlar hem hastalıklardan korunmak için hem de özellikle koronadan korur diye sarımsak yutmaya başladım. Sarımsak yutmak zararlı mıdır? Kış geldiği için hem grip nezle hem de ne yalan söyleyeyim koronadan korktuğum için bağışıklığımı yükseltmek için sabahları aç karnına bir adet çiğ sarmısak yutuyorum. Antibiyotik ve antioksidan özelliği olduğunu duymuştum. Hazır evde varken neden hasta olup ilaçlardan medet umayım ki hasta olmadan sarımsak yutmak en iyisi diye düşündüm.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bir ara ben de sürekli ve düzenli sarımsak yutuyordum. Faydasını gördüğümü de söylemek isterim aslında uzun bir süre hasta olmamıştım ona bağlıyorum yani. Eğer eşiniz ya da yakınlarınız kokusunu sorun etmiyorsa gayet sağlıklı bence. Hem antibiyotik hem antioksidan koruyucu. Elimizdeki nimetlerin kıymetini bilmemek olmaz değil mi? Hem koruyucu hem de sarımsağın dolaylı olarak saçlara da oldukça faydası var. Sarımsağı kesip yemek daha zor direkt bütün olarak yutmak daha kolay bence hap gibi. Sarımsak vücudun direncini artırarak daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Bakın hanımlar beyler sarımsak aç karnına çiğ şekilde yutulduğu zaman antibiyotik özelliği daha fazla ortaya çıkar dolayısıyla koruyuculuğu daha fazla olacaktır. Valla sarımsağı her yerde her ortamda severim çünkü yemeklere harika bir lezzet veriyor bence. Hemen hemen her yemeğimde de bulundururum. Aslında şunu da söylemeden geçmeyeyim önemli bir konu bence bütün olarak sarımsak yutmak iyi ama mide rahatsızlığınız varsa sıkıntı oluşturabilir. Çiğneyerek yemek daha fayda sağlayabilir bu durumda. Pişirdiğinizde de içindeki maddelerin etkisi azalabilir. Sarımsağın enfeksiyon durumlarında da oldukça etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Sarımsak hayatınızın içinden çıkarılmaması gereken bir besin. Şimdi size önemli bir yazı paylaşmak istiyorum. ''Sarımsak antibiyotik yapımı'' yazımızı inceleyerek sarımsağın şifa dolu özelliğine şahit olabilirsiniz.

 
Üst