Sırt üstü yatınca sürekli baş dönmesi yaşıyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Sırt üstü yatınca neden baş döner kadınlar kulubü sırt üstü yatınca başım dönüyor hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar rahatsızlık veriyorum ama eşimde 1 aydır baş dönmesi var özellikle hani ayaktayken değil sırt üstü yatarken bile başım dönüyor diyor sağı solu tutmaya çalışıyor. Yoruluyor çalışıyor buna bağlıyoruz biz ama yatarken bile başının dönmesi ne ile alakalı olabilir acaba? Sırt üstü yatınca neden baş döner? Bilgisi olanlar fikir verebilir mi? Bu önemli bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi Allah korusun. Lütfen neden olabilir yardımcı olun.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Baş dönmesi birçok sorunun belirtisi olabilir. Şimdi biz ne desek havada kalabilir eşinizin en azından kulak burun boğaz ya da nörolojiye görünmesi gerekebilir. Özellikle son zamanlarda sıkça duyduğumuz vertigo rahatsızlığı da baş dönmesi denge kaybı mide bulantısı belirtileri ile kendini gösteren bir rahatsızlık. Yani anladığım kadarıyla sırt üstü bile yattığında baş dönmesi şikayeti varsa ilk aklıma vertigo geldi benim. Vertigo aklıma gelse bile her baş dönmesini de vertigo olarak adlandırmamak gerekmekte. Ama vertigoya şöyle bir değinirsek. Vertigo aslında iç kulak ya da orta kulaktaki dengenin bozulması. İç kulak içindeki kristallerin yerinden oynaması sonucu bu denge kaybı yaşanır.

''Vertigo nedir belirtileri nelerdir?''

Baş dönmesi, mide bulantısı, denge kaybı, yürümede zorlanma, görme bozukluğu gibi belirtileri vardır.

Şu belirtiler varsa mutlaka doktora başvurmanızda fayda var. Bilinç kaybı, konuşmada güçlük, görme bozukluğunun daha ileri bir boyutu çift görme, bacaklarda ellerde güçsüzlük, denge kaybı varsa doktora mutlaka başvurmalısınız.

Baş dönmesi konusunda yine de doktorunuza danışmanızda fayda var. Peki omuz ağrısı neyden kaynaklanır. Kimi zaman hepimiz yaşayabiliriz omuz ağrısı. Peki ''omuz ağrısı nedenleri ve tedavisi'' başlıklı yazımıza mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Eğer sırt üstü yatmanın haricinde başınızı, yastıktan sağa sola doğru ani şekilde değiştirir iseniz ve baş dönmesi olur ise bu da kesin vertigo olarak değerlendirilebilir. Ben de yaşadım ordan biliyorum. Vertigonun tedavisi basittir. Verilecek bir ilaç ve bir kaç egzersizle bu durumu atlatırsınız. Geçmiş olsun.
 
Üst