Torasik outlet sendromu nedir bilgi verir misiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Torasik outlet sendromu hangi doktor kadınlar kulübü torasik outlet sendromu testi hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar. Beden eğitimi öğretmeniyim. Hem voleybol takımı çalıştırıyorum, hem de boş vakitlerimde yüzme dersleri veriyorum. Ama nedense kolumda ve elimde bazen uyuşmalar olduğunu hissedebiliyorum. Bir doktor velim var. Ona rahatsızlığımı anlattım. Torastik outlet sendromundan biraz söz etti. Mutlaka hastaneye de uğramamı söyledi. Ama ben yinede buradan sormak istiyorum. Bu nasıl bir hastalık. Adını bir telaffuz edemiyorum. Hastaneye gideceğim ama ön bilgi almak isterim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Aslında doktor sanki doğru tahminde bulunmuş gibi ama evet yine de hastaneye gitmenizde oldukça fayda var. Ben buradan biraz bilgi vereyim. Torastik outlet (çıkış) sendromu köprücük kemiği ile kaburga arasında kalan boşluğa deniyor. Yani göğsün üst kısmından söz ediyorum. Burada sinirler ve damarlar baskıya maruz kaldığından o bölgedeki kol veya ellerde uyuşma olabiliyor. Tenis, voleybol, yüzme gibi kol ve omuzları fazlaca çalıştırdığınız sporlarda da genel anlamda görülmektedir. Bu hastalığın nedenlerine baktığımızda yanlış duruş pozisyonları, mause kullanımı, omuz ve kolları zorlayan sporlar, sırt yaralanması, yanlış uyku pozisyonları, göğüs veya koltuk altında tümör, hamilelik veya doğum sırasında baskı gibi nedenler karşımıza çıkıyor. Belirtilerine baktığımızda ise, kol, boyun ve ellerde tam olarak kavrayamama. Kollarda, boyunda ağrılar. His kaybı ve ciltte mavimsi bir yapı belirtileri arasında yer alıyor. Sporcularda kollarda uyuşukluk, soğuma ve ağrı hisleri oluşabiliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de bekletmeye gelmez. Doktora gitmenizde oldukça fayda var.

''Torasik outlet sendromu belirtileri''​

  • Boyun kol ve ellerde kavrama zayıflığı
  • Kol ağrısı şişlik ve kızarıklık
  • Boyun ağrısı
  • Siyanoz
  • His kaybı oluşması
Hanımlar beyler diz ağrısı da özellikle ileri yaşlarda büyük sorun olmakta hatta günlük yaşantıyı da kötü etkileyen bir durumdur. Peki diz ağrısında neler yapılmalı? ''Dizlerimin ağrısına doğal çözümler arıyorum'' yazımızı aşağıdaki linki inceleyerek çözümler bulabilirsiniz.

 
Üst