Tüp bebek yaptıracağım bir bakar mısınız?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Tüp bebek transfer öncesi cinsel ilişki kadınlar kulubü tüp bebek tedavisinde transfer öncesi cinsel ilişki hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar arkadaşlar tüp bebek tedavisi olacağız da acaba ne zamanlar ilişkiye izin veriliyor ya da ne zaman ilişki yasak oluyor bilginiz var mı? Tüp bebek tedavisinde eşler arası ilişki olmuyor mu acaba öyle bir şey duydum ama. Doktorumuza da gittik ama sormak aklıma gelmedi zaten o da söylemedi bir şey ama o kadar yasak yoktur herhalde. Tüp bebek yaptıranlar aydınlatabilir mi beni? Tüp bebek tedavi döneminde ya da tüp bebek transfer öncesi cinsel ilişki yasak mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Tedaviniz umarım istediğiniz gibi gider. Şimdi tüp bebek tedavisi sırasında önemli günler var bunlardan biri çatlatma iğnesinden sonra 34-36 saat sonra yumurta toplama işlemi var. Doktorlar normalde çatlatma iğnesinden sonraki o süre içinde ilişki önermezler yani bence olmamalı da. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna geliyorsunuz bir 36 saat daha dayanabilirsiniz sanıyorum. Ayrıca eşiniz de sperm vereceği için yumurta toplama günü onun da 3 günlük sperm perhizi yapması gerekiyor. Çatlatma iğnesinden sonra yumurtalar toplanır sonrasında da ilişki önerilmez. O işlemden sonra rahim epey yorulmuş ve kendini toparlaması gerekiyor. Bu süreçten sonra da transfer işlemi süreci vardır. Transfer işlemi günü ve transferden sonra gebelik olup olmadığı ortaya çıkana kadar yani 10-14 gün sürede ilişkiye girmemenizde fayda var. Bu dönemler çok hassas dönemler bence. Bu süreçte rahminize iletilen embriyonun rahminize tutunma çabalarının olduğu süreçtir. Yapmanız gereken şey dinlenmek. Ağır iş yapmamak kendinizi tehlikeye sokacak işler yapmamalısınız.

Tüp bebek yaptırmadan mutlaka bu yazımızı okumalısınız diyorum. ''Tüp bebek yaptıranlar'' yazımızda bilgi edinmeniz gereken çok şey olabilir tüp bebek tedavisi ile alakalı. Linkten yazımıza ulaşabilirsiniz.

 
Üst