Vertigo hastalığı beni de buldu baş dönmesinden yürüyemiyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Vertigo hastalarının yorumları kadınlar kulübü vertigo hastalığı nedir neden olur hamilemiyim forum'da.​


3 gün önce iş yerimde bir anda başım dönmeye başladı. Sanki yer ayağımın altından kayıyordu ve bir anda yere düştüm. Ardından hastaneye kaldırıldım. Beyin mr ı çekildi. Birkaç uzaman doktor baktı ve en son bana vertigo olduğumu söylediler. İlaç verdiler ama tam iyileşemedim. Eşim ancak koluma girerek wc ye gidebiliyorum. Namaz için de secdeye gidemiyorum. Gerçekten çok kötü bir rahatsızlıkmış. İnsanın başına gelmedikçe bilmiyor. Vertigo hastalığı yaşayanlar neler yapıyorsunuz? Bu hastalık geçer mi hemen? Ne tetikler? Neden olur? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhablar.
Geçmiş olsun. Bende 7 yıldır vertigo ile yaşıyorum. Artık öğrendim ve kabullendim. Benimde sizin hikayenize benzer bir vakam var. Hastaneye kaldırıldım ve vertigo teşhisi konuldu. Vertigo artık günümüzde bir çok insanda çıkıyor. Asıl nedenleri arasında yoğun iş temposu, uykusuzluk ve stres geliyor. Altında yatan neden ise kulak kristallerinin yerinden oynaması ve kulak kanallarına düşmesi ile gerçekleşiyor. Evvela doktorun verdiği ilaçları içmek gerekiyor. Zaten bir haftaya toparlıyorsunuz. (Daha ağır vakalarda bir aya kadar bir tedavi sürebiliyor.) daha sonra doktor gerekli görür ise fizik tedaviye yönlendiriyor. Fizik tedavi yöntemleri gerçekten oldukça etkili oluyor. Hatta internette evde yapabileceğiniz basit hareketler bile var. Basit hareketler bile oldukça rahatlatıcı oluyor. Eğer imkanınız var ise size tavsiyem yaşam ve iş koşullarınızı değiştirmeniz. Stres gerçekten çok büyük etken. Vertigo tedavisi var mı diyenlere de. Özellikle benim de denediğim yöntem var ki bu beni oldukça rahatlatıyor. Vertigo manevraları uzun süre kendinize gelmenizi sağlayabilir bu manevraların amacı zaten yerinden oynayan kristalleri yerine getirmek böylece baş dönmesini de kesiyor uzun bir müddet. Bu hareketleri zamanına uygun ve doğru yapmak önemli kendi başınıza yapmak yerine eşiniz ya da yanınızda biri olmalı yardımcı olmalı.

Bir misafirimizin sorusu üzerine baş dönmesinin nedenlerini yazdığımız konumuzu siz de inceleyebilirsiniz fikirleriniz varsa yorum kısmından iletebilirsiniz. ''sırt üstü yatınca sürekli baş dönmesi yaşıyorum'' yazımız hemen aşağıda linkte.


 
Üst