Yakı yapıştırdım ama şuan yanıyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yakının yanması nasıl geçer kadınlar kulübü yakının yanması ne zaman geçer hamilemiyim forum'da.​


Ağrıyan belime, ömrümde ilk defa yakı bandı yapıştırdım. Hay yapıştırmaz olaydım. Müthiş bir yanma hissi var. Bunu kaç gün kullanmalıyım ve bu yanma hissi ne zaman geçer bilemiyorum. Hatta direkt bu yanma hissini nasıl geçirebilirim? Bilgisi olan var mı? Zira şuan çok acı çekiyorum. Yardım, destek ve önerilerinizi bekliyorum. Yakıyı yanlış kullanmış olabilir miyim acaba ? Nasıl yakı kullanılmalı? Yakının yanması ne zaman geçer mahvoldum yaa.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Yakı toplumuzun vazgeçilmez bir parçası olmuş artık çok eskilerden beri yakı ile tedavi yöntemi şimdilerde de var. Eklemlerimiz de bir ağrı hissettiğimiz de hemen yakıya başvuruyoruz. Yakı ise anlaşılması için söylüyorum içerisinde bazı ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler bulunuyor. Ayrıca içeriğindeki bazı etken maddeleri ise yanma hissine sebebiyet veriyor. Özellikle cildiniz aşırı hassas ise, yada yakı içerisindeki bazı maddelere karşı alerjiniz var ise ve acı eşiğiniz de düşük ise yüksek derece de yanma hissi hissedebilirsiniz. Normalde yakı en fazla 48 saat kullanılır. Ardından etkisini yitirir ve çıkartılır. Lakin şuan yakı yanması ve dayanılmaz bir ağrı hissediyorsanız hemen bir suyun altına girmeniz gerekiyor. Yakı suyu görmeden hemen kendini bırakmaz. Bu şekilde kolaylıkla sökebilirsiniz. Biraz da soğuya yakın su kullanmanızı öneririm. İyice durulayın. Eğer birkaç duştan sonra yanma ve tahriş çok fazla var ise mutlaka hemen doktora gitmenizi öneririm.

Vücut ağrıları zaman zaman hareketsizliğe bağlı olarak bazı romatizmal rahatsızlıklardan dolayı ağrıları oluşabilir. ''Kol ağrısı nedenleri ve tedavisi'' yazımızı inceleyebilirsiniz.


 
Üst