Yaşlanmayı geciktiren bir Koenzim q10 varmış

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Koenzim q10 kullananlar kadınlar kulubü koenzim q10 kullananların yorumları hamilemiyim forum'da.​

Merhaba hanımlar yaşım 38 artık bazı sarkmalar ve kendimi yorgun hissettiğim zamanlar oluyor. Koenzim q10 duydum bu bir takviye sanırım. Enerji ve yaşlanmayı geciktiriyormuş. Ben de kullansam zararı olur mu? Kaç yaştan itibaren kullanılabilir. Hatta yaşlandırmayı geciktiren cildi güzellştiren bir yapısı da varmış. Ben de özellikle birkaç yıldır kendimi bitkin halsiz ve hani yaşlandığımı hissediyorum desem yalan olmaz. Koenzim q10 kullananlar varsa yararlarından bahsedebilir mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Koenzim q10 bir takviye edici bir bileşendir. Aslında vücudumuzun da ürettiği koenzim q10 belli bir yaştan sonra daha az üretilmeye başlanır. Yaş ilerledikçe enerjiye ve bağışıklığınızı güçlü tutmaya ihtiyacımız olur. İşte belli bir yaştan sonra takviye edici gıdalarla vücudumuzun aslında üretimini yavaşlattığı şeyleri dışarıdan almaya başlayabiliriz. Tabii doktor kontrolünde. Kendinizi yorgun hissediyorsanız artık sürekli hasta olmaya başladıysanız takviye edici olan koenzim q10 takviyesi alabilirsiniz. Yaşlanmaya iyi gelen hatta ve hatta erkeklerde sperm artırıcı kadınlarda yumurta kalitesini artıracağı da söyleniyor. İleri yaşlarda kemik ve kas ağrılarınız da artabilir. Koenzim q10 bu konuda yardımcı olabilir size. Kalp yetmezliğine kalp gücünü artırmak vücudunuzu dengede tutan değerleri dengede tutmak için de işe yarayabileceği söyleniyor. İnsülin direnci olan hastalara da verildiği biliniyor. Baş ağrıları migren gibi sıkıntılar belli bir yaştan sonra daha da artabilir buna iyi gelen koenzim q10 takviye edici olarak önerilmekte. Cilt kırışıklığı konusunda iyi bir takviye edici olabilir ama çok fazla bilimsel kanıt ortada olmadığı da biliniyor. İlaç kullanıyorsanız, hamileyseniz ya da emzirenseniz mutlaka doktora danışmadan da kullanmayın derim.

Yaşlılığa engel cildi güzelleştiren kolajen kullanımı konusundaki yazımız da ilginizi çekecektir diye düşünüyorum. ''kolajen hapı kullananlar için öneriler'' yazımızı linkten ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz.

 
Üst