Yumurtlamadan kaç gün sonra test yapmak gerekir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur kadınlar kulubü yumurtlamadan kaç gün sonra gebelik belli olur hamilemiyim forum'da.​

Merhaba yumurtlama düzensizliğim var 2 yıllık evliyim. Bebek istiyoruz ama regl zamanlarım düzensiz olduğu için her gecikmede test yapıyorum. Ne zaman ilişkiye girmemiz gerekiyor bilmeden her iki günde bir ilişki yaşıyoruz eşimle. Acaba hamile kalır mıyım? Bir de yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur acaba? Benim reglim 2-3 gün gecikir daha öncesinde yaparsam idrar testi çıkar mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhaba
Öncelikle adet düzensizliğinizin sebebi bulunup tedavi edilmeli. Tedavi olduğunuzda adetleriniz düzene girecek işiniz daha kolay olacaktır. Hiç doktora gittiniz mi bilmiyorum ama adet düzensizliğinden dolayı doktora bir görünün dilerseniz. Yumurtlama sadece 24 saat sürer. Yani yumurtalar olgunlaşır ve çatlar bu çatlama süresi 24 saattir. Bu günün 3 gün öncesi 3 gün sonrası boş geçirilmemesi gerekir. Çünkü erkek sperm hücresi de 72 saat canlı kalabilmektedir. Yumurtlama gününe denk gelen sperm hücreleri yumurtayı döller döllenmeden 7-8 gün sonra hamilelik hormonu kanda salınmaya başlar. İdrarda biraz daha geç salgılanır. O yüzden genelde idrar testi için adet gününü bekleyin derler. Yumurtlamadan 7-10 gün sonra test yapılırsa sonuç çıkacaktır ama belirtiler göremezsiniz daha çok yenidir hamilelik eğer varsa. Onun için ilk gebelik belirtisi aslında regl ölçütüdür.

Dilerseniz aşağıda sizinle ilgili yazı paylaştım bu konuyu da linkten inceleyebilirsiniz. ''Yumurtalama testi ne zaman yapmalıyım'' konuyu linkten inceleyebilirsiniz. Ayrıca bir altta bulunan linkte de. ''Evde gebelik testini ne zaman yapmalıyım'' konusunu da inceleyebilirsiniz.


 
Üst