HCG değerinin düşmesi düşük habercisimidir?

Sitemize gebe olan hanımlar tarafından sık yöneltilen sorulardan biride hcg değerindeki artışın düşmesinin nedeni nedir?HCG değerinin düşmesi düşük habercisimi

yönünde..B-hCG sadece gebelikte oluşan bir hormondur. Bu hormon gebeliğin başlaması ile vücuda salgılanmaya başlar. İdrar ve kan testinde B-hCG hormonunun varlığı hamile olduğunuz anlamına geliyor.Lakin ancak gebelik dışında bazı tümör v.b durumlarda da yükselebilmektedir. HCG normal gebeliklerin yanı sıra, dış gebelik (ektopik gebelik), boş gebelik (enambriyonik gebelik), mol gebelik (üzüm gebeliği) gibi durumlarda da yükselir.Hamile olmayan bir bayanda HCG hormon değeri sıfır veya sıfıra çok yakın değerler olarak ölçülür. Anne kanında β-HCG hormonunun tespit edilmesi yaklaşık adet gecikmesi yaşanan günlerde veya bir kaç gün önce mümkün olabilir. B-HCG değeri yaklaşık olarak 36 saatte bir ikiye katlanacak şekilde artar, ancak her hamilelikte bu şekilde net ve doğrusal artış izlenmesi kesin kural değildir. Gebeliğin ilk haftalarında B-HCG değerinin giderek düşmesi o gebeliğin sağlıksız bir gebelik olduğu, dış gebelik olabileceği veya düşükle sonuçlandığı konusunda şüphe yaratır.Kanda gebelik testinde Beta-HCG hormonunda yükselme tespit edilebilemesi için beklenen adet gününün gelmesi gerekir, bazen bu günden bir iki gün önce de tespit edilebilir.Kan testinde gebelik kesin olarak anlaşılmaktadır. Evde yapılan idrar testlerinde ise âdetin en az 10 gün gecikmesi beklenir. Aksi durumda sonuç negatif çıkacaktır. Çünkü B-hCG hormonu ilk olarak kana salgılanır, daha sonra idrara salgılanır. Eğer gebelikten şüpheleniyorsanız, kan testi yaptırarak kesin sonuca ulaşabilirsiniz.

2014-12-26


Bebek Nasıl Bakılır ?

Bebek Nasıl Bakılır ?

Yeni anne olmuş yada anne adaylarının bilmesi gereken bir konu olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Bebek

Hamilelik İçin Uygun Günler

Hamilelik İçin Uygun Günler

Hamilelik için uygun dönemler, uygun zamanlar ve uygun günler hangileridir ? Hamile kalınması için bilmeniz gerekenleri tek

Adet Gecikmesi Nedenleri

Adet Gecikmesi Nedenleri

Adet gecikmesi kaç gün olur, adet gecikmesinde hamilelik, adet gecikmesinin nedenleri sebepleri ve ne kadar normal

Yumurtlama Dönemi Tesbiti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yumurtlama Dönemi Tesbiti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yumurtlama dönemi belirtileri Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir

3-4 Aylık Bebek Menüsü

3-4 Aylık Bebek Menüsü

3 - 4 aylık olan bebeğe neler verilmeli ? Bebek menüsü örneği ve bilinmesi gerekenleri sizlere

Beta HCG testi örneği

Beta HCG testi örneği

Beta hcg testi örneği - Beta hcg testinden hamile olduğumuzu nasıl anlarız ? Kanda gebelik haftası


Yorum Gönder

  1. diyor ki:(16 Şubat 2017 16:47)

    3 yıllık evliyim 2 düşük yaptım son regl 10 ocak salı günü kanda hcg 73.72 2 gün sonra hcg 41 çıktı progesteron değerim 7.7 gebelik devam ediyor mü lütfen cevap yazarmisnız

    1. Site Yönetimi diyor ki:(17 Şubat 2017 07:24)

      Değerin düşmesi gebeliğin sağlıksız ve sonlandığını gösteriyor hekim kontrolünde olunuz.

  2. Tanem diyor ki:(17 Ocak 2017 15:57)

    Merhabalar 13.01.2016 tarihinde doktora gittim kan testi istedi beta hcg 567,1 çıktı asıstanı pazartesi günü gelin gebelik görünüyor doktor ilaç yazsın dedi. 16.01.2016 da tekrar gittim doktor sağlıklı mı değil mi bunu bilmek için tekrardan kan testi istedi yaptırdım fakat onda da 497.3 çıktı. Cuma günü tekrardan kontrolum var aranızda başına böyle bi durum gelen var mı bundan sonra kı sonuç ne olacak Bi bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum...... ""Hocam peki gebelik devam etse bile bebek sağlığı açısından nasıl olur ben o kısmı pek anlayamadım yada ne biliyim aslında şunu demek istedim bu şekilde devam ederse doktorun izleyeceği sonuç ne olacak kurtaj yok dedi onun dısında bebek içerde olduğu zaman beni zehirleme gibi bi durum söz konusu olmaz mı bilgilerinizi rica ediyorum teşekkürler"""

    1. Site Yönetimi diyor ki:(17 Ocak 2017 17:46)

      Merhaba  Tekrar tekrar kan testi yapılmasının nedni gebeliğinizin seyri için. Gebeliğiniz sağlıksız ilerlerse  boş gebelik dış gebelik hekim müdahelesi gerekicek. Şayet gebeyseniz ve düşük yapma gibi bir durum söz konusu olursa tedavi edilirsiniz. Kaldıki henüz % 100 hamile olduğunuz belli değil olmayan bebek sizi zehirlemez. + Olumsuz bir durum söz konusu olursa hekimler ne yapacağını bilir 

  3. Tanem diyor ki:(17 Ocak 2017 12:42)

    Merhabalar 13.01.2016 tarihinde doktora gittim kan testi istedi beta hcg 567,1 çıktı asıstanı pazartesi günü gelin gebelik görünüyor doktor ilaç yazsın dedi. 16.01.2016 da tekrar gittim doktor sağlıklı mı değil mi bunu bilmek için tekrardan kan testi istedi yaptırdım fakat onda da 497.3 çıktı. Cuma günü tekrardan kontrolum var aranızda başına böyle bi durum gelen var mı bundan sonra kı sonuç ne olacak Bi bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum

    1. Site Yönetimi diyor ki:(17 Ocak 2017 12:51)

      Merhaba henüz durumunuz hakkında net bir şey söylemek için erken . Umudunuzu yitirmeyin değeri böyle olup gebeliği devam edenler tabiki var.

  4. Zekiye diyor ki:(17 Ocak 2017 12:31)

    Meraba cuma günü mide bulantisi sikayetiyle hastaneye gittim bhcg aldilar 10.33 cikti 2 gun sonra baska bi hastanede bhcg yaptirdim oda 9.9 cikti doktor labaratuar degisikliginden olabilir iki gun sonra yine gel dedi sizce düşük normalmi.

    1. Site Yönetimi diyor ki:(17 Ocak 2017 12:52)

      Hcg tetsinin yanılma payı yoktur testin laboratuvar dan ötürü sonuçta değişim olabilir

  5. Ylm diyor ki:(15 Ocak 2017 12:15)

    Merhaba cuma akşamı test yaptrdik beta 45.03 çıktı iki gün sonra pazar günü sabah biraz kan geldi tekrar test yaptrdik 17 .37 oldu ne demek bu sizce.yarin randevu aldım gtcem doktora ama şuan icim rahat degil

    1. Site Yönetimi diyor ki:(15 Ocak 2017 13:57)

      Merhaba değer sağlıksız gebeliği gösteriyor hekim kontrolünde olun.

  6. diyor ki:(02 Ocak 2017 20:48)

    Merhabalar ben ilk kan testinde degerim 51.41 di 1 hafta sonra 229.88\'e yükseldi doktor 2 gün sonra tekrar yapalım dedi bu sefer 208.22 az oranla düşüşe geçti ve 2 gün sonra yani bugün yaptığım kan tahlil sonucun 152.65 nasıl degerlendiriyosunuz doktor neden az oranla düşüşe geçtiğini ve tam olarak açıklama yapmıyor yardımcı olursanız çok minnettar kalirim:(;(

    1. Site Yönetimi diyor ki:(03 Ocak 2017 07:10)

      Merhaba biizmde durumunuzu değerlendirmemiz zor ilerleyen günlerde gebeliğinizin seyri hakkında net sonuca hekim kontrolü ile öğrenebilirsiniz.

  7. Elif Topal Çahaloğlu diyor ki:(29 Aralık 2016 11:31)

    Transfer sonrası 12 gün yani 26 Aralık ta kanda gebelik testi yapıldı değer 8.89 çıktı ve doktorum 3 gün sonra yani bugün 29 Aralık ta tekrar yapıldı sonuç 7.16 çıktı.. bu durum neyi teşkil ediyor çok merak ediyorum çok sitresliyim doktoruma ulaşamadım daha.. ne olur bana bir yanıt verirmisiniz..

    1. Site Yönetimi diyor ki:(29 Aralık 2016 11:34)

      Değer biraz düşmüş düşmeye devam ederse gebeliğin olmadığını gösterir. Değer artmaya başlarsa gebeliğin sağlandığı belirlenir. Bu durumda kendinize stres yapmayın. Hekim kontrollerinizi aksatmayın

  8. diyor ki:(13 Aralık 2016 20:27)

    Merhaba adetim 5 gün gecikti bugün kan tahlili verdim beta hcg 0.234 hamilemiyim sizce ?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(14 Aralık 2016 09:17)

      Merhaba değer gebelik lehine değil gecikmeniz için  doktora görünün..

       

  9. Nazlıcan diyor ki:(09 Aralık 2016 10:55)

    Merhaba Beyza hanım. 2 gün önce beta hcg 7.89 çıktı bugün ise 2 son adet tarihim 4 kasım durum ne acaba. Doktor pazartesi tekrar çağırdı

    1. Site Yönetimi diyor ki:(14 Aralık 2016 10:01)

      Merhaba değer şüpheli  3 gün sonra testi tekrar yapın ..

  10. Elif diyor ki:(30 Kasım 2016 14:04)

    Iyi aksamlar. 26 kasımdaki soru bana aittir. 28 kasımda cevabınızı görmeyip kanda bhcg baktırmıştım 0.15 çıktı sonuç. Hala adet olmadım. Testi tekrarlamama gerek var mi sizce? Ya da ne zaman kadın dogum uzmanına görünmemi önerirsiniz?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(01 Aralık 2016 07:48)

      Yüzlerce soru  var  bunların içinden sizinkini bulmamız imkansız. Gecikmeniz için hekime görünüp muayene olun.Her mens gecikmesi gebelik lehine değildir. Rahim yada hormonal kaynaklı sorunlar dan mens gecikebilir.

  11. Elif diyor ki:(26 Kasım 2016 21:56)

    Ekim ayında bhcg yüksekliğim oldu,sonrasinda azalarak sıfırlandı. 29 ekimde de adet gördüm 7 gün sürdü. Normalde 28 günde bir adet olurum ancak bu kez 30. Gun olmasına rağmen hala kanama ya da başka bir belirti yok. Kanda gebelik testi yapmak için ne kadar süre beklemeliyim

    1. Site Yönetimi diyor ki:(28 Kasım 2016 08:31)

      Beklenen mensiniz 29 bu tarihte gecikme yaşarsanız test yapın..

  12. eylem diyor ki:(25 Kasım 2016 13:48)

    2gün önce muane için doktora gittim rahim duvarında kalınlaşma gördü gebelik testi istedi 10.6 cıktı bugün de 6.4 çıktı ve çok kötü sancım var 2gün sonra bidaha istedi doktor sizce durum ne

    1. Site Yönetimi diyor ki:(25 Kasım 2016 18:43)

      İlk değer gebelik lehine , son değer gebelik lehine değil.Hekiminizle irtibata geçin sancınızın  olduğunu belirttin .

  13. Pelinn diyor ki:(27 Ekim 2016 14:41)

    Adetim yaklasik 1 hafta gecti 4 gun once beta hcg 5.7 cikti supheli dediler 4 gun sonra yani bugun tekrar kan verdm 0.3 cikti neden dustu hamile degil miyim?

    1. Mervegnyli diyor ki:(23 Ekim 2016 08:55)

      Mrb 1 aylık hamileyken dış gebelik riski teşhis edildi ve düşük iğnesi yapıldı 1 ayı geçti degerlerim düşüyormus ama bebek düşmedi hala kanama ve ağrım hiç olmadı şuan 9 haftalık galiba acaba yasiyomudr

      1. Site Yönetimi diyor ki:(23 Ekim 2016 16:43)

        Merhaba bu süreçte hekime görünmedinizmi 1 ay olmuş 

    2. Diamond diyor ki:(16 Ekim 2016 13:36)

      Merhaba. Beta HCG ilk gün 95 ikinci gün de 95.10 üçüncü gün 110 ve iki gün sonra ise 77 ye düştü. Bu ne anlama geliyor. Sevgiler..

      1. Site Yönetimi diyor ki:(16 Ekim 2016 18:25)

        Merhaba sağluıksız gebelik olabilr hekim kontrolünde olun..

    3. diyor ki:(01 Ekim 2016 07:20)

      Merhaba 4 hafta 4 gunlluk hamileyim hcg degeri 2800 du 1800 dusfu bu ne demek oluyor acaba dusuk mu yapiyorum

      1. Site Yönetimi diyor ki:(04 Ekim 2016 18:09)

        Merhaba hekim kontrolünde olun gebeliğinizin seyri hakkında en sağlıklı bilgiyi hekiminiz verebilir.

    4. Fethiye diyor ki diyor ki:(30 Eylül 2016 10:35)

      Birinci sonuç beta HCG 65.18 İkinci sonuç beta HCG 20.07

      1. Site Yönetimi diyor ki:(04 Ekim 2016 18:10)

        Merhaba  değer gebelik lehine. 

         

    5. diyor ki:(27 Eylül 2016 16:12)

      Cuma gunu hcg368 cikti hamilesn dedi pazartesi kanamam oldu kanim 60 cikti doktr dusuk dedi bida ne zaman bebegim olut yardimci olun nolur

      1. Site Yönetimi diyor ki:(28 Eylül 2016 16:52)

        Gebelik planı öncesi hekim kontrolünden geçin.Hekiminiz gebe kalmanızda problem olup olmayacağı hakında sizi bilgilendiricektir.

    6. Pakize diyor ki:(26 Eylül 2016 17:29)

      Merhaba bugün beta hcg testi yaptırdım ve sonuç 19.1 çıktı hamile miyim acaba cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

      1. Site Yönetimi diyor ki:(27 Eylül 2016 07:49)

        Merhaba değer gebelik lehine

    7. Derya diyor ki:(24 Ağustos 2016 14:23)

      Merhaba benim transferin 10.gunu hcg em 96 cikti iki gun sonra 53e dustu 3 embriyo transfer edilmisti tekrar yukselise gecermi acaba tesekkur ederim

      1. Site Yönetimi diyor ki:(24 Ağustos 2016 17:50)

        Merhaba gebelik devam ederse değer artar .Hekim kontrolünüzü aksatmayın.

    8. 5 diyor ki:(16 Ağustos 2016 12:14)

      Mrb.iyi günler benim beya hcg 341.5 ten 257.8 e düştü sizce bebeğim düşüyormu ne yapmalıyım

      1. Site Yönetimi diyor ki:(16 Ağustos 2016 12:35)

        Merhaba hekime görünmeniz de fayda var değere bakıp biz değerlendirme yapamayız.

    9. seray diyor ki:(16 Ağustos 2016 10:32)

      Hcg değeri ilk gün 13 ikinci gün 10 çıktı yorumlar misiniz

      1. Site Yönetimi diyor ki:(16 Ağustos 2016 10:35)

        Değer gebelik lehine.Hekim kontrolünde olun.

    10. ezgi diyor ki:(23 Temmuz 2016 07:18)

      merhabalar, son adet başlangıcım 16 hazıran bıtıs 21 hazıran 8 gun gecıkme var 3 adet test yaptım cızgı cıktı 20 sınde kan verdım beta hcg 530.7 cıktı tekrar kan verdım beklıyorum sizce normal mı?

      1. Site Yönetimi diyor ki:(23 Temmuz 2016 09:23)

        Merhaba gebeliğin seyri hakkında biz bilgi veremeyiz hekim kontrolünde olun.

    11. diyor ki:(28 Haziran 2016 12:59)

      Merhabalar lütfen bana yardım edin..18 mayıs son adetim ve 21 mayısta beta hcg testim 640 çıktı ve ultrasonda kese görüldü doktor 4 -5 haftalık gebesiniz fakat düşük ihtimaliniz var dedi. 23 mayısta beta hcg 1285 ve 25 mayısta 2418 çıktı.bugün 28 mayıs ve beta hcg 2178 çok endişeliyim..bilgilendirmeseniz çok sevinirim ağlamaktan alıkoyamıyorum kendimi..

      1. Site Yönetimi diyor ki:(28 Haziran 2016 17:43)

        Merhaba değre bakıp biz gebeliğinizin seyri hakkında bilgi veremeyiz zira doktor ve usg kontrolü en doğru bilgiyi verir.

    12. GEBELİK KESESİ ve HCG normal mi diyor ki:(15 Haziran 2016 14:24)

      *Son adet tarihim: 30 nisan-31 nisan-1 mayıs-2mayıs *15-16-17 ve 19 mayısta cinsel birliktelik oldu. ilk haftalar gebeliğimi bilmiyordum bu dönemlerde aşırı derecede bulantılarım oldu. son 1 haftadır yok. Daha sonra ilk doktora gitme tarihim aşağıdaki gibidir; *08.06.2016 çarşamba günü Beta HCG 2017.13 çıktı, çap:4.1mm ölçüldü. *14.06.2016 salı günü Beta HCG 8262.17 çıktı, çap: 7.3mm ölçüldü. NOT: -Göğüs hassasiyeti ve ağrı oranı yüksek -Sık sık idrara çıkma -kafamda sersemlik hissi -yorgunluk halsizlik aşırı uyku hali -bir kere sadece ciddi oranda kasıkta ağrı ve bacaklarda ağrı sanki adet olacakmış gibi oldu. -çok gazım oldu bu hafta sonra geçti -herhangi bir lekelenme ya da kanlanma olmadı akıntı oldu ara ara hafiften. Bu duruma istinaden; kese büyüklüğü ve beta değerlerim GEBELİK ilerlemem nasıl?

      1. Site Yönetimi diyor ki:(15 Haziran 2016 19:43)

        Gebeliğinizin seyri hakında biz değerlendirme yapamayız bu yanlış ve yanıltıcı olur.Hekim kontrolünde olun.

    13. Masal diyor ki:(12 Haziran 2016 10:45)

      Merhaba benim 8 gun adetim gecikti bugun 2.7 beta hcg sonucum cikti acaba hamilemiyim gogsumde sislik karnimda agri ve bulantim var yardimci olabilirmisiniz

      1. Site Yönetimi diyor ki:(12 Haziran 2016 20:03)

        Merhaba değer gebelik lehine değil.Hekime görünün

    14. Başak diyor ki:(12 Haziran 2016 09:22)

      Ben dün beta testi yaptdım ve sonuc 30.91 iki aydır adet görmüyorum yarın kesin sonuc için tekrar yapılcak acaba hamilemiyimdir

      1. Site Yönetimi diyor ki:(12 Haziran 2016 20:05)

        Değer gebelik lehine hekim kontrolünde olun.

    15. diyor ki:(31 Mayıs 2016 12:25)

      İyi gunler ilk test yaptirdim beta hcg 125 25 çikti,bir hafta sonra 125 17 çikti agrim var kahverengi azcik akinti var ben dusuk mu yapiyom

      1. Site Yönetimi diyor ki:(31 Mayıs 2016 12:27)

        Merhaba gebelikte görülen lekelenmeler dikkate alınmalı hekime görünmenizde fayda var.

    16. Gebelik diyor ki:(29 Nisan 2016 17:21)

      Beraba 3 gun once gebelik kan tahlili yaptirdim kan degerim 39 cikti doktorum hamilelik olabilir dedi iki gun sonra tekrar istedi 've bu seferde degerim 26 cikti dusuk yapiyorsun dedi doktorum ama bende kanama agri yok.doktorum bir hafta sonra tekrar tahlil yapacak lutfen bana cevap verin.....

      1. Site Yönetimi diyor ki:(29 Nisan 2016 20:47)

        Merhaba son yapacağınız hcg testi durumunuz hakkında bilgi verebilir.

    17. diyor ki:(05 Nisan 2016 19:00)

      Merbalar bn cumartesi kanama oldu beta heh testi 580.2 çıktı pazartesi kan verdim 234 çıktı kanama hala devam ediyo sizce gebe degilmiyim

      1. Site Yönetimi diyor ki:(06 Nisan 2016 08:10)

        Merhaba değerinizdeki düşüş sağlıksız gebeliği işaret ediyor.Hekim kontrolünde olun.

    Etiketler :