Bebek Nasıl Bakılır ? Yeni annelere bebek bakım tüyoları
Yeni anne olmuş yada anne adaylarının bilmesi gereken bir konu olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Bebek nasıl bakılır ? Bebekler hakkında bilmeniz gerekenleri bu başlık altından sizlere getiriyoruz.
Bebek Nasıl Bakılır ? Yeni annelere bebek bakım tüyoları
Yeni anne olmuş yada anne adaylarının bilmesi gereken bir konu olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. Bebek nasıl bakılır ? Bebekler hakkında bilmeniz gerekenleri bu başlık altından sizlere getiriyoruz.
BEBEK İLK GÜNDEN İTİBAREN DIŞARI ÇIKARILABİLİR
- • Alt temizliği kızlarda suya batırılan pamuklarla veya sadece su içeren ıslak mendillerle, önden arkaya doğru yapılmalıdır. Kullanılan mendil veya pamuklar alkol içermemelidir. Erkek çocuklarda ise; sünnet derisi geriye çekilmemelidir. Bu uygulama ile deri çatlayıp, iltihap kapabilir.
- • Bebeğin kıyafetlerinin pamuklu ürünlerden seçilmesi önerilip, kullanmadan önce sıcak suyla yıkanıp ütülenmesi sağlanmalıdır.
- • Genellikle göbek kordonu, doğumdan sonra 10 gün içinde düşer. Göbek bağı düşmeden önce su ile temas ettirilmemelidir. Bu bölgenin kuru tutulmasına özen gösterilmeli ve doktorun önereceği alkollü bir antiseptikle sabah akşam pansuman yapılması gereklidir.
- • Bebek doğduğu günden itibaren dışarı çıkartılabilir. Ancak kalabalık ortamlarda bulunmamasında fayda vardır. Sürekli dışarıda olmak bebeğin bakımının ihmal edilmesine neden olabilir.
- • Yenidoğanda ateş, morarma ve nefes kesilmesi acil bir durumdur. Ateş yüksek ise vakit kaybetmeden hastaneye başvurmak gerekir.
Sürekli ağlayan bebek hamile kadınlar kulübü'nde
Sürekli ağlayan bebek hamile kadınlar kulübü - bebeğim sürekli ağlıyor neden ağladığını bilmiyorum diyor iseniz bu tavsiyelerimize göz atın isterseniz belki ağlama sebebi bu dur kızlar ?
Bu süreci rahat şekilde atlatma yolunun bebek bakımı konusunda bilinçlenmek olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, yenidoğan bebek bakımı ile ilgili önemli ipuçları verdi. “Kafatasındaki şekil bozukluklarını önemsemeyin” diyen Dr. Nemlioğlu, yeni annelere şu önerilerde bulunuyor: “Bebekler, kafatası kemikleri henüz tam gelişmeden dünyaya gelir Bu yüzden bebek doğum kanalına girdiğinde sıkışmaya veya vakumla çekilmeye bağlı olarak kafatasında şekil bozuklukları görülebilir. Zamanla, beyin büyüdükçe kemikler de beynin şeklini alır ve kafatasındaki şekil bozuklukları ortadan kalkar.
‘TERİ KOKMASIN’ DİYE TUZLAMAK ÖLÜME GÖTÜREBİLİR
Bebek doğduğundan itibaren 1 hafta veya 10 gün içinde görülen döküntülerin çoğu fizyolojiktir. Bazı bebeklerde morluk veya akne benzeri oluşumlar görülebilir. Bu sorunların çoğu tedavi gerektirmez. Tedavi için kullanılan birçok madde bu tür cilt problemlerinin daha da artmasına neden olur. Örneğin; bebeklerin cildine yapılan en yanlış uygulama, teri kokmasın diye yapılan tuzlamadır. Bebeğin cildi hassas olduğundan tuz vücutta emilmekte ve bu durum ölüme kadar gidebilen sonuçlar doğurabilmektedir.
DÜZENLİ KİLO ARTIŞI BEBEĞİN DOYDUĞUNUN GÖSTERGESİ
Bebeğin doyduğunu anlayabilmenin en iyi yolu, düzenli kilo artışının gözlenmesidir. 2-3 saat uyku uyuyan, düzenli kaka yapan çocuk doymuş demektir. Emzirme sırasında emme ve yutma işlemlerinde, bebeğin hal ve hareketleri de doyduğuna dair ipuçları verebilir. Bebekler dümdüz yatırdıklarında sütün fazlasını gaz ile birlikte çıkartabilir, bazen fazla miktarlarda da kusabilirler. Bebek düzenli kilo aldığı sürece, bu durum bir sorun teşkil etmez. Kusmaması için bebek 30-40 derece eğimle yatırılmalıdır. Bu uygulama, yer çekiminin etkisi ile sütün midede kalması için yapılır.
Bebek karyolası alırken dikkat edilmesi gerekenler
Gebe olduğunu öğrendikten sonra anne adayları hemen bebek alışverişine koyulur. Alışveriş listesinin başın da bebeğin uyuyacağı karyola gelir. Karyola seçimi yaparken anne adaylarının bir takım detayları göz önün de bulundurması gerekir. Yazımızın devamın da bebek karyolası alırken nelere dikkat edilmesi gereken ayrıntıları bulucaksınız.FÖN MAKİNESİ BEBEĞİN GAZ ÇIKARMASINA YARDIMCI OLABİLİR
Bebeklerin gaz çıkarmadaki sıkıntısı, sindirim sisteminin bazı öğelerinin olgunlaşmasında gecikmeden kaynaklanmaktadır. Bu süreçte sabır çok önemlidir. Piyasada satılan gaz sorununu gideren ilaçlar bebekler için önerilmemektedir. Bebek emzirilirken devamlı meme değiştirmek sakıncalıdır. Bir meme boşaltılmadan diğer memeye geçilmemelidir. Çünkü birini boşalttıktan sonra diğerine geçmesi doyduğunu hissetmesini sağlayacaktır. Fön makinesi sesi bebeğin gaz çıkarmasına yardımcı olabilir.
ÇOCUK BAKIMI İLE İLGİLİ İPUÇLARI
- • Annenin eli sürekli temiz olmalıdır.
- • Kulak temizliğinde kulak çöpü kullanılmamalıdır. Sadece kulak kemerini pamuk yardımı ile silmek yeterli olacaktır. Gözlerinde bulunan çapaklar, kaynatılmış su yardımı ile temizlenebilir. Doğduğu günden itibaren bebeğin tırnakları düz, batık oluşmayacak şekilde kesilebilir ve kenarları hafif törpülenebilir. Ağız özel bir temizlik gerektirmez; çünkü tükürük bezlerinin temizleyici bir etkisi vardır. Fakat pamukçuk gibi bir madde görüldüğünde karbonatlı su ile yıkanabilir.
- • Burun tıkanıkları için aspiratör kullanımı zararlıdır. Aspiratör negatif basınç uyguladığı için burun mukozası daha da şişip, tıkanabilir. Küçük poşetlerde satılan tuzlu sular birer damla damlatmak, hem temizlik hem nem hem de burun tıkanıklığını gidermek açısından yeterli olacaktır.
- • Cilt temizliği banyo ile yapılır. Bebek bir gün duru su, bir gün şampuan ile her gün yıkanabilir. Şampuan seçerken PH nötr olan ve içerisinde kozmetik ürün olmayanlar tercih edilmelidir.
Bebek karyolası alırken dikkat edilmesi gerekenler
Gebe olduğunu öğrendikten sonra anne adayları hemen bebek alışverişine koyulur. Alışveriş listesinin başın da bebeğin uyuyacağı karyola gelir. Karyola seçimi yaparken anne adaylarının bir takım detayları göz önün de bulundurması gerekir. Yazımızın devamın da bebek karyolası alırken nelere dikkat edilmesi gereken ayrıntıları bulucaksınız.