X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum yapacağımı nasıl anlarım ?

Gebeliğin sonlarına doğru anne adaylarını doğum korkusu sarar. Acaba doğumum normalmi olucak , doğumum zormu olucak, doğumum  kolaymı olucak, doğum sancısı nasıl olur, doğum yapacağımı nasıl anlarım gibi sorular  dokuzuncu ayda annenin kafasında merak oluşturur. Bu makalemizde  doğumun başladığını gösteren belirtilere işaretlere değinicez.

Gebeliğin sonlarına doğru anne adaylarını doğum korkusu sarar. Acaba doğumum normalmi olucak , doğumum zormu olucak, doğumum  kolaymı olucak, doğum sancısı nasıl olur, doğum yapacağımı nasıl anlarım gibi sorular  dokuzuncu ayda annenin kafasında merak oluşturur. Bu makalemizde  doğumun başladığını gösteren belirtilere işaretlere değinicez.

Doğum  serüveni 9  ay sürmekte ve bu zaman içinde anne adayı türlü türlü sorunlarla karşılaşmaktadır. Bazen heycanlı bazen hüzünlü bekleyişlerin yer aldığı gebelik süreci 9. ayın sonunda sonlanmaktadır. İlk defa anne olucak olanlar doğum ile ilgili türlü türlü kaygılar yaşamaktadır.

Gebeliğin son aylarında karında sertleşme ve  ağrılar olmaktadır.  Ara ara gelen küçük kaynana çimdiği dediğimiz  ağrılar yalancı doğum sancılarıdır. Doğumun başladığını gösteren belirtilerden biri sancıdır. Ardından kanama , lekelenme ve bebeğin suyunun gelmesi doğumun başladığını gösterir. Doğumun başladığını gösteren sancılar çok sık olmaktadır. Düzenli aralıklarla gelen sancı şiddetli olurlar.  Gerçek doğum sancısını yalancı doğum sancısından ayırmak için saatinize bakın. 10-20 dakika aralıklarla sancınız geliyorsa bu gerçek doğum sancısıdır. 2-3 saatte bir olan sancılar doğum sancısı değildir.

Doğum sancınıza bel sırt ağrıları karında aşırı sertleşme  eşlik edicektir. Bunlarla birlikte lekelenme kanama  olucaktır. Kanamanın ve lekelenmenin başlaması rahim ağzının açıldığını doğumun başladığını gösterir. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey kanamanın miktarını dikkate almadan hekime görünmeniz.

Sancı kanama olmadan suyun aniden boşalmasıda doğumun başlayacağını gösterir.  Sevgili anne adayları daha doğum zamanınıza çok varken suyunuzun geldiğini farkederseniz hemen hekime görünün.Bu erken doğumun habercisidir. Akıntım çok doğummu yapıcam diye bazı sorular almaktayız. Akıntı doğumun belirtisi değildir. Gebelik boyunca devam eden vajinal bu salgı , bebeğin suyu kadar fazla değildir. Bebeğin suyunun miktarı bacaktan akacak kadardır.

Sevgili anne adayları doğumun başladığını gösteren belirtileri sizlerle paylaştık. Verdiğimiz bilgileri dikkate  alın. Suyunuz geldiyse , lekelenme ve kanamanız olduysa sancılarınız sıklaştıysa bunlar doğumun başladığını gösterir. Zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna  gidin. Gebelik boyunca hekim kontrollerinizi aksatmayın. Kontroller doğumun ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi verir. Doğum ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.