X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte aşerme neden olur ?

Hamileliğin ayrılmaz parçasıdır aşerme. Genellikle gebeliğin ilk 3 ayın da başlar. Anne adayı normal gıdaların dışın da başka maddeleri de aşerebiliyor. Yazımızın devamın da aşerme ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

Hamileliğin ayrılmaz parçasıdır aşerme. Genellikle gebeliğin ilk 3 ayın da başlar. Anne adayı normal gıdaların dışın da başka maddeleri de aşerebiliyor. Yazımızın devamın da aşerme ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

Gebelikte aşerme ,  yazın ortası canınız enginar çeker , kışın ortası karpuz erik çilek .. Gecenin bir yarısı  canınız olmadık besinler çekebilir. Eşiniz açık manav ararken siz bebeğinizle keyifli anlar yaşarsınız. Gebeliğin en tatlı anları , hatıraları ..

Gebelikte aşerme , anne adayının  herhangi bir besini aşırı derece de canının çekmesidir. Gebeliğin ilk ayların da başlayan aşerme   4. aylarda son bulur , bazı durumlar da gebeliğin sonuna kadar devam  eder. Gebelikte aşerme  sadece gıdalara karşı olmaz. Anne adayının canı  toprak, kireç , sabun , kil , kibrit , tebeşir , kum gibi maddeleri de isteyebilir. Pika sendromu dediğimiz bu durum söz konusu olursa mutlaka hekime görünün ve bu maddelleri kesinlikle yemeyin..

 

Kadınlar, ikinci trimesterde zirveye ulaşan ilk üç aylık dönemdeki istekleri deneyimlemeye başlayabilirler. Hamilelik sırasında çok güçlü olmasına rağmen, gıda istekleri, genellikle bebek doğduğunda kaybolur. Ancak bazı kadınlar hiçbir zaman yemek istekleri yaşamazlar. Hormonal dalgalanmaların, gebe kadınlarda koku ve tat alma hissini arttırdığı ve bunun da yemek arzusuna katkıda bulunan başka bir faktör olabileceğine inanılmaktadır

 

Anne adayı genellikle çikolata, turşu, erik gibi bazı besinleri aşerir. Anne adayı ekşi , tatlı gibi besinlere meyilli olur. Halk arasın da  ekşi yiyenlerin kızı , tatlı yiyenlerin ise oğlu olduğu hurafesi yaygındır. Bu iddia nın kesinlikle bilimsel dayanağı yoktur. Bir diğer iddia gebelikte aşerilen besin tüketilmez ise bebekte doğum lekesi olabilirmiş.. Bunun da sadece iddia olduğunu , gerçelik payının olmadığını belirtelim.Aşerme genelde  değişen hormon düzeylerin den kaynaklanır.  Aşerme psikolojikte olabilir..

Aşermek kesinlikle bir sorun gibi algılanmamalıdır. Gebelikte aşerme normal bir durumdur. Gebelikte koku alma hassasiyeti artmaktadır. Anne adayı dışardan gelen yemek kokuların dan ötürü aşerebilir. Bazı anne adayları ise kokudan rahatsız olup tiksinebilir ve kusmalar görülebilir.. Yani gebelikte aşerme olabileceği gibi besinlere karşı  istek yada tiksinti gelişebilmektedir.

Gebelikte her aşerilen yenir mi ? Yukarda saydığımız kum , kil,toprak , sabun vs. gibi maddeler yenmez. Bunlara karşı aşırı yeme isteği geliştiğin de mutlak surette durum hekime bildirilmelidir.  Gebelikte olabildiğin ce sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz.. Gebelik takibinizi yapan hekiminizden gebelikte beslenme ile ilgili bilgiler alabilirsiniz.Gebelikte aşerme konusunu incelediniz. Gebelikte aşerme ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilirsiniz. Sağlıkı gebelik geçirmeniz dileği ile..