X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Spiral varken hamile kalınırmı ? Hamilelik belirtileri

Spiral varken hamile kalınır mı spiral ile hamile kalanlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de Hormonlu spiral kullananlar lütfen dikkat.

Spiral varken hamile kalınır mı spiral ile hamile kalanlar kadınlar kulübü hamilemiyim'de Hormonlu spiral kullananlar lütfen dikkat.

Spiral varken hamile kalmak mümkünmü ?  Her çif planlı bir gebelik için doğum kontrol yöntemlerini tercih ediyor. Kişilerin mali durumu manevi koşulları gebelik planını bir döneme kadar ertelemelerine neden olabilir. Günümüz de bir çok doğum kontrol yöntemi uygulamaları vardır . Her bir uygulama kişilerin tercihlerine ve uygulamanın doğru yapılmasına bağlı olarak etkilidir. Doğum kontrol yöntemlerinin hepsi % 100 gebeliği önlemiyor. Bazı koşullar gebeliğe neden olabilir.

Günümüzde en çok tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Spiral rahim içine konan T şeklinde bir araçtır. Doğru konumandırıldığı zaman yani iyi yerleştirildiği zaman istenmeyen gebelikten koruyabilir. Spiral kadını yada erkeği ilişki sırasında rahatsız etmez. Hormonlu ve hormonsuz spiraller mevcuttur. Hangisinin size uygun olacağını hekiminiz beliryecektir.

Spiral takıldıktan sonra lekelenme kanama normalmi?

Spiral takıldıktan sonra kasık ağrıları, küçük çaplı lekelenmeler yada kanama olabilir. İlk aylarda bu durum normaldir.Spiral taktıran bazı kadınlarda aşırı sancı yada adet kanaması da olabilmektedir. Bu durumda yapmanız gereken bir hekime görünmek olmalıdır.

Spiralle hamile kalmak mümkünmü ?

Sayfamıza sıklıkla bu ay adet olmadım spiral takılı yinede hamile kalma ihtimali varmıdır ? Spiralle hamile kalmak mümkündür. Şayet yerinden oynadıysa kaydıysa gebelik söz konusu olabilir. Spiral takılıyken gebe kalanlarda ilk belirti geneldeadet gecikmesidir ardından lekelenme olmaktadır. Bu lekelenme kahverengi çamurumsu olabilir.

Spiralle neden hamile kalınır ?

Spiralle gebe kalmanın nedeni spiralin yerinden oynamasıdır. Doğum sonrası rahim genişlemiş olabilir, yada spiral tam olarak doğru yerleştirilmemiş olabilir. Spiralli kadınlar spiralin kaydığını hissetmeyebilir. Fakat cinsi münasebet esnasında erkek bunu hissedebilir. Spiralin kayıp kaymadığı ultrason ve vajinal muayene ile anlaşılabilir.

Spiraliniz olduğu halde gebelik şüpheniz varsa hemen gebelik testi yapın. Durumunuzdan tamamiyle emin olmak için hekim muayenesi daha faydalı olacaktır. Sevgili okurlarımız spiral varken hamile kalınırmı adlı makalemizi incelediniz. Makalemiz sizi tatmin etmediyse kafanıza takılan ayrıntılar varsa bizlere bu başlık altın dan sorularınızı yöneltebilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede dönüş sağlanacaktır. Sorular geliyor onu da yazayım istedim kızlar. Spiralle hamilelik belirtilerini soruyorsunuz. Hemen yazıyorum.

Öncelikle spiralli ya da spiralsiz fark etmiyor kızlar hamilelik belirtileri her halukarda aynı olacaktır. Aslında HAMİLEMİYİM başlıklı konumda belirttiğim tüm belirtiler bu konuda da geçerli olsa da bilmeyenler yok ben linke tıklayıp hamilemiyim dediğin konuya gidemem diyen bezginler için yazmak istedim soru geliyor zira :)

SPİRALLE HAMİLELİK BELİRLTİLERİ NELERDİR ?

  • Adetinizde kesilme ve gecikme yaşıyorsanız,
  • Kasıklarda batmalar ağrılar çoğaldı ise
  • Akıntılarınız çoğaldı, değişik renge bürünerek pembe ve kahverengi şeklini aldı ise
  • Şişkinlikle birlikte iştahınız ani şekilde kesildi ya da çok fazla arttı ise,
  • Halsizlik ve sürekli uyku hali ile karşı karşıya kaldı iseniz,
  • Göğüslerde hassasiyet oluştu büyüme oluştu ve ağrı ile birlikte diken gibi batmalar meydana geldi ise,
  • Bulantılar böğürmeler kokulara karşı aşırı hassasiyet oluştu ise,
  • Ani tansiyon düşüklükleri ya da ani yükselmeler oldu ise,
  • Artık idrara daha sık çıkmaya başladıysanız,
  • Karında ağrılar çoğaldı ise

Belki de siz de spiral varken hamile kalımış olabilirsiniz kızlar acilen test yaptırın spiral kaymalarından dolayı bir çok kadının hamile kaldığını da lütfen unutmayın. Hormonlu Spiral kullanıyorum yine de hamile kalır mıyım diye sormayın evet kalabilirsiniz. Yılda en azından bir kere spiralin kayıp kaymadığı durumunun ipinin kaçıp kaçmadığını mutlaka kontrol ettiriniz.

SPİRAL İLE İLGİLİ SİTEMİZE GELEN SORULAR VE CEVAPLAR BURADA

SPİRAL KAYMASI BELİRTİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SPİRALLE HAMİLE KALDIĞIMI NASIL ANLARIM TIKLAYINIZ

SPİRAL TAKILI İKEN HAMİLE KALANLAR YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ