X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Spiralim Var Adetim Gecikti Hamilemiyim ?

Spiralim var adetim gecikti hamilemiyim Spiral varken hamile kalınır mı adet gecikmesi nedenleri ve hamilelik belirtileri

Spiralim var adetim gecikti hamilemiyim Spiral varken hamile kalınır mı adet gecikmesi nedenleri ve hamilelik belirtileri

Selamlar kızlar, spiral doğum kontrol yöntemlerinden en etkililerinden bir tanesidir. Spiral varkende hamile kalmak tabiki mümkün. Doktorunuza spiral taktırdığınızda lütfen iyisini taktırın. Buradan şu marka diye malesef söyleyemiyorum. Normal bir spiral sizi ortalam 5 yıl kadar koruyor.

Normalde bunu siz kontrol ettirmeniz gerekiyor. 6 ayda bir yada 1 yılda bir kontrol ettirerek spiralinizde kayma yada başka bir durum olup olmadığına bakmalısınız. Eğer spirallerinizde kayma durmu söz konusu olmuşsa hamile kalabilirsiniz tabiki. Spiral varken adet olmaya devam ediyorsunuz. Eğer on gün kadar gecikme yada daha fazla gecikme olursa hemen doktorunuza başvurmalısınız. Zira kaymadan dolayı hamile kalma ihtimaliniz var. Peki belirtileri neler diye soracak olursanız. Normal gebelik belirtileri gibi belirtiler hissedersiniz. Sizler için daha önceden bu soruya benzer sorularla ilgili açtığımız bazı konu başlıklarını vereyim isterseniz inceleyin. Ama hamile kalabilme ihtimaliniz var ve belirtilerin tamamı gebelik belirtileri ile aynı seyredecektir.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

HORMONLU SPİRAL TAKTIRANLAR HAMİLE KALIR MI BURADA

Hormonlu spiral taktırdım yine de hamile kalırmıyım diye soranlar için yukarıdaki soru kafalarda yer alan tüm işaretleri giderecek nitelikte yazılmıştır. Dilerseniz inceleyebilirsiniz değerli anne adayları. Bazı soru başlıklarını da sizler için bir araya getirmek istiyorum özellikle spiral kullanan anne adaylarının soruları şu şekilde gelmektedir tarafımıza toparlayalım cevaplandıralım istiyoruz.

Spiral varken adet gecikmesi yaşayanlar

Spiral var iken eğer adetlerinizde gecikme yaşıyorsanız ve yaşınız 35 ten aşağı ise belki de hamile kalmış olabilirsiniz hemen adetiniz geçtiğine göre BETA HCG TESTİ DEĞERLERİ konumuzda anlattığımız gibi kan testi yaptırın ve orada yazan değerleri bizlere gönderin sizler için değerlendirelim vakit kaybetmeden yaptırınız.

Spiral varken hangi pozisyonlar tehlikeli

Bu soruyu direkt olarak geçiyorum hamilelik pozisyonları konumuzu incelediğinizde karşı taraftakini incitmeyecek ve sizlere zor gelmeyecek olan bir pozisyonu seçiniz. Eğer birliktelikte acı çekiyor iseniz ya da ip geldi bişey değdi gibi şeyler var ise eşinizden sevgilinizden artık bu spirali kontrol ettirme zamanınızın geldiğini gösteriyor. İpi içine kaçanların yapacağı bir şey yok çok sıkıntı yapıyor ise değiştiriniz.

Spiral varken korunmak gerekir mi ? 

Spiral var iken sizlerin bir daha korunma yöntemi kullanmasına prezervatif kullanmasına asla gerek yoktur. Yani çifte koruma diye bir şey yok. Dünyanın kullandığı en etkili yöntemlerden birisidir başka bir yöntem kullanmak ya da doğum kontrol hapı kullanmak tamamen saçmalık ve gereksiz bir durum.