6 aylık bebeğime portakal suyu verebilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklere portakal suyu ne zaman verilir kadınlar kulubü bebeklere portakal suyu nasıl hazırlanır hamilemiyim forum'da.​


Kızlar bir şey soracağım. Şimdi benim bebeğim 6 aya girdi de meyveleri tattırmaya başladım yavaş yavaş. Elma armut filan tam kış mevsimine girdik hasta olmaması için c vitamini olarak portakal suyu verebilir miyim bebeğime? Bebeklere portakal suyu ne zaman verilir acaba bilginiz var mı? Tam zamanı portakalın biz eşimle sık sık suyunu sıkıp içiyoruz koronodan koruyucu olur diye bebeğime de az az versem nasıl olur acaba?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Ek gıdaya geçiş yapmışsınız anladığım kadarıyla. Ama size tavsiyem bebeğinizin midesi henüz kendi yumrusu kadar olup öyle çok şeyi birden kaldıracak güçte olmayabilir. Özellikle asitli meyveleri. Elma armuttan başlamışsınız çok iyi portakal suyu da az miktarda verilebilir. Çünkü portakal suyunu ve kendisini ek gıdaya geçişte verilebileceği söyleniyor. Bu tür özellikle asitli bir meyve bebeğin karnını ağrıtabilir asiti ağır kaçabilir. O yüzden öncelikle 1 çay kaşığı başlayın. Çok küçük miktar evet ama bebeklere tattırma işleminde çay kaşığı kullanmalıyız öncelikle. Alıştıkça tatlı kaşığına geçmek daha doğru olur. Bebeği 4-5 aydan küçük olanlara tavsiye etmiyorum zaten anne sütü alacakları için meyvelere ek gıdaya geçişe gerek yok çok erken. En erken 5. ayda en iyi zaman ise 6 . ayda o da öncelikle tattırmanız gereken meyveler armut elma olabilir. Sonrasında dediğim gibi 1 çay kaşığı verin bakalım midesini de yakmasın asiti. Hatta elma püresine karıştırıp da yedirebilirsiniz. Fazlasını kesinlikle vermenizi tavsiye etmiyorum. Hatta bazı bebeklerde bu meyveler portakal mandalina gibi narenciye çeşitleri alerji de yapabiliyor bir çay kaşığı verdikten sonra gözlemleyin herhangi bir alerji oluşuyor mu bebekte.

Bebeğini memeden kesmek isteyen anneler bu soru cevap yazımıza mutlaka bakmalısınız. Bebeği sütten kesmenin doğru yöntem ve tekniklerini bilmelisiniz. ''Bebeğimi memeden kesmek istiyorum'' diyen annemizin sorusu üzerine siz de belki yorum yapmak isteyebilirsiniz.

 
Üst