Ağzımda Pas Tadı Var Hamile Olabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ağızda pas tadı hamilelik belirtisi mi kadınlar kulubü ağızda demir tadı metalik tad hamilelik belirtisi mi hamilemiyim forum'da.​


Kızlar 5 haftalık gebeyim ama hiç yaşamadığım bir şey yaşıyorum. Nasıl desem ki böyle yemek yediğimde ya da meyve suyu filan içtiğimde sanki pas demir tadı alıyorum. Ağızda pas tadı hamilelik belirtisi olabilir mi yoksa bana tuhaf şeyler mi oluyor anlayamadım. Metalik tad pas tadı iğrenç ya. İlk kez böyle bir tat ile karşılaşıyorum. Yapmam gereken bir iey var mı ya da geçici midir acaba bu durum? Çok rahatsız edici her yediğimden pas tadı gibi tat almam. Böyle bir durum yaşayanlar varsa yardımcı olabilir mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çok küçükmüş henüz mercimeğin. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişen bir şey. Ama hamilelik belirtilerinden ağızda pas demir tadı alınması hormonların yükselmesine bağlı olarak bu tür bir belirti yaşamanız doğal. Koronada da duydum böyle bir belirti ama inşallah sizde böyle bir şey yoktur. Korona olan hastaların söyledikleri bir belirti de hiç bir şeyden tat alamamak ve pas tadı gelmesi.

Ama korkmayın korona haricinde de gebelikte bu tür bir belirti olabiliyor. Metalik tad hamilelik belirtisi değildir. En azından tek başına olmadığını düşünüyorum. Genelde böyle durumda olanların sıkıntıları ilk 3 ay sürüyor sonrasında bu tür belirtiler geçebiliyor. Geçmez ise doktorunuza da danışırsınız o bir yol gösterecektir. Bir de artık hamile olduğunuz için yedikleriniz içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Çok acı çok baharatlı, yağlı yiyecekler de ağız tadınızı bozabilir. Sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınıyoruz.

Gebelik belirtileri nelerdir? Yüzde yüz hamilelik belirtileri nelerdir? Yazımızı inceleyebilirsiniz.


Erken gebelik belirtileri de en çok sorulan sorulardan mutlaka incelemelisiniz. En erken gebelik belirtileri nelerdir merak ediyorsanız yazımıza göz atın hanımlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst