Bağırsaklarım Çok Tembelmiş Neler Önerirsiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bağırsakları çalıştıran yiyecekler kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da.​


Ya ben sürekli klozet kullandığım için olabilir bir de tabii düzenli beslenmiyorum galiba ve aşırı kabızlık yaşıyorum. Doktora gitmedim ama bir arkadaşım klozete oturduğun için olabilir dedi. Bağırsakları çalıştıran yiyecekler nelerdir? Kabızlık sorunumu bağırsaklarımın çalışmasını sağlayacak önerilere ihtiyacım var. Klozete oturmak kabızlığa neden olur mu? Ne alakası var diyorum ama aklıma takılmadı değil? Sık sık yaşadığım bir sorundur kabızlık arkadaşım da hemşire olduğu için bana bağırsakların tembel olabilir dedi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Fazla kilo, dengesiz ve düzensiz beslenme, fazla karbonhidratlı beslenme, kahve, kola gibi bol kafeinli içecekler tüketmek bağırsak tembelliği yapar. Özellikle klozet başlı başına sebep olmasa da tuvalete oturulduğu zaman dizlerinizin kalçanızdan yukarıda olması gerekmekte. Bu da kabızlığa neden olabilmektedir. Bağırsak çalıştıran yiyeceklere gelirsek mutlaka lifli gıdalar tüketmelisin. Meyve sebze ağırlıklı beslenme özellikle bağırsak tembelliğin varsa kabız yapabilecek muz, pirinç, fast food yiyecekler, makarna gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bağırsaklarınızın çalışması için bol su, kuru kayısı, yoğurt, kefir, kepekli yiyecekler bağırsaklarınızın çalışmasını sağlar. Ha kuru kayısı yanında kuru incir de bağırsakları çalıştıracaktır. Özellikle sıcak su içine koyup yumuşadıktan sonra aç karnına yiyip suyunu için düzenli tuvalete çıkmaya başlarsınız.

Bağırsaklarınıza önem vermelisiniz. Tuvalete çıkanlar çıkamayanların değerini bilemezler. O yüzden düzenli beslenmek sağlıklı bir şekilde beslenmek çok önemlidir. Şimdi aşağıda ilginizi çekebileceği düşündüğüm bir link bırakıyorum.

 
Üst