Bebeğimin poposundaki pişiği nasıl geçirebilirim?

S

sorumvar

Member

Bebeklerde pişik nasıl geçer kadınlar kulubü bebeklerde pişik neden olur hamilemiyim forum'da.​

Kızlar bebeğim sık sık pişik oluyor neden oluyor acaba? Bebeklerde pişik neden olur sık sık? Bunun gibi durumu yaşayanlar var mı? Bebeğimin pişiğini ne azaltır? Neler yapabilirim? Sizin bebeğinizi pişikten koruduğunuz yöntemler nedir? Bebeğimin bezini bir açıyorum ki sürekli kızarık poposu. Zeytinyağı sürdüm ama geçirmiyor sanırım. Sürekli de temizlememe rağmen oluyor bu arkadaşlar anlamış değilim acaba bezden kaynaklı mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeklerde sık yaşanan bir durumdur pişik maalesef hele ki bebeğin gerekli hijyen ve temizliği sağlanmadığı zamanlarda. Özellikle bezi çişli ya da kakalı uzun süre poposunda kalırsa, bebeğinizin ıslak mendili kalitesiz ise, aynı şekilde bezi ucuz ve kalitesiz ise bebeğinizin poposunu yeteri kadar temizlemiyorsanız. Özellikle havasız kalıyorsa bez içinde pişi olmaya müsaittir. Hatta özellikle belirtmeliyim ki kaka yaptığı zaman ılık beze batırıp poposunu yıkasanız daha temiz ve hijyenik olacaktır. Islak mendiller maalesef bebeğinizin poposunu daha kötü yapabilmekte hele kurulamadan sardığınız bez pişik oluşumunu hızlandırır. Herzaman değil ama en azından kakadan sonra ıslak pamuk ile temizlenen ve kurulanan popoya hakiki zeytinyağı sürebilirsiniz. Ben bebeklerime bepanthol pişik kremi kullanıyordum çok hızlı pişiği geçiriyor. Sık sık değil ama kızarıklık oluşursa bu kremi temin edip az az sürebilirsin.

Bebeklerde pişik sebepleri ve çözümlerini sizler için sıraladık. Ayrıca yetişkinlerde de görülen bir sorun olabilir pişik. Peki yetişkinlerdeki pişik nasıl geçer? ''Pişik nasıl geçer acıdan mahvoldum'' diyen bir misafirimiz için çözüm önerilerimizi sıraladık. Siz de yazımızın içeriğinde.

 
Üst