Boş Gebelik Olabilir mi Kanamam Oldu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Boş gebelik yaşayanlar kadınlar kulübü boş gebelik yaşayanlar hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar hanımlar biz 1 yıldır bebek istiyoruz bir kez düşük yaptıktan sonra adetimin gecikmesi üzerine test yaptım ve pozitif çıktı ama keseye filan bakılmadı. Eve geldim birkaç gün sonra hafif kanamam oldu pozitif çıkmışken ve kanama olduğu için korktum yine mi düşük yapıyorum diye düşündüm ve çok korktum. Kanama leke şeklindeydi doktora gittim hemen ama doktor biraz bekleyelim dedi. Eve geldim birkaç saat sonra leke filan kalmadı tamamen kesildi ama yine de içim içimi yiyor. Acaba boş gebelik filan olabilir mi? Boş gebelik yaşayanlar varsa lütfen beni aydınlatsın.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Önceden düşük yaptığınız için endişe duymanızda haklısınız. Ama kendinizi biraz rahatlatmaya çalışın. Boş gebelik bir lekelenme olabileceği gibi testin pozitif çıkması ve hamilelik hormonlarının da yüksek çıkması olağandır. Boş gebelikte kese oluşur ama içindeki embriyo maalesef gelişemez. Adı üstünde boş bir kese gebelik oluşmuş olur. Doktorunuz ilk gittiğinizde demek 5-6 haftayı bulmamış ki keseye bakmamış. Keseye baksa da göremezdi zaten. 5-6 haftalıkken bir kese ve içinde sağlıklı bir embriyo oluşmakta. Sizin leke oluştuğunda kaç haftalıktınız doktorunuz bakmadı mı alttan? Ya da demek ki yine küçüktü ki keseyi de görmek istemedi. Çünkü boş gebelikte maalesef kese oluşup büyüyor içindeki embriyo oluşmuyor. Doktorunuzun bir süre bekleyelim demesi de kesenin içinde embriyo gelişecek mi yoksa olduğu gibi kalacak mı bunu görmek istiyor. Siz içinizi rahat tutun inşallah bebeğiniz sağlıklı bir şekilde gelişip büyüyecektir.

Hemen alttaki linke tıklayarak boş gebelik geçirdiğinizi nasıl anlarsınız bununla ilgili yazımızı bulabilirsiniz. Ama benim size tavsiyem çok bakıp canınızı sıkarak bebeğinizi olumsuz da etkilemeyin.

 
Üst