Bursa kestanesi pişirme nasıl oluyor hanımlar

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bursa kestanesi nasıl pişirilir kadınlar kulübü bursa kestanesi bursa kestanesi nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​

Tam da kestane mevsimi gelmisken bursa usulü kestane pişirmeyi merak edip sormak istedim. Belki yapanlar vardır ya da Bursalı arkadaşlar varsa bana bursa kestanesi nasıl pişirilir lütfen tarifini verin yaa. Bir kere fırında denedim ama olmadı neden olmadı anlamadım. Tam bursa kestanesi pişirme tarifi arıyorum. Fırından sonra da kolayca soyulanindan olsun lütfen. Ayyy canım ne çekti şimdi sormayın valla.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Ne yalan söyleyeyim kestaneye ben de bayılırım. Hem çiğ hem haşlanmış hem fırında yemeyi severim ama en çok da sanırım soba üzerinde çizik kestane hem yemesini hem onun o mis kokusunu çok severim. Üstelik soba üzerinde kestane yapmayalı da epey oldu. Bursa kestane açısından oldukça meşhur. Kestane şekeri oldukça iyi yani. Size şimdi merak ettiğiniz için bursa kestanesi fırında pişirme tarifini vermek istiyorum. Bir Bursalı arkadaşım var çok çok güzel yapar sağolsun.

"Bursa kestanesi nasıl pişirilir?"

Düz tarafından enine çizilen kestaneler su içinde bekletilir. 10 dk bekleyen kestaneler fırın torbasına konulur ve 200 derecede 30-35 dk kadar pişirilir. Benim arkadaşım geniş yerini tek çizgi değil de çarpı şeklinde çizer öyle de deneyebilirsiniz. Ben kendim yapmam mesela fırında canım çekince arkadasiminkini tercih ederim. Fırın torbasına koyduğunuzda kestaneler çıktığında harika yumuşacik oluyor demedi demeyin.

Gece gece canı Etimek tatlısı isteyenler konumuzu okumadan geçmeyin derim. "Gece gece canı etimek tatlısı çekenler"

 
Üst