Çamaşırlarım deterjan kokmuyor neden?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çamaşırlar deterjan kokmuyor kadınlar kulubü çamaşırlarım kötü kokuyor hamilemiyim forum'da.​

Ya hanımlar çıldıracağım kaç defa çamaşırlarımı yıkıyorum ama o kadar da deterjan koymama rağmen çamaşırlarım deterjan kokmuyor nedense? Ama sıkıldım bu durumdan makinem eski ondan olabilir mi diye düşünüyorum ben. Sizce neler yapmam gerekiyor çamaşırlarımın mis gibi deterjan kokması için acaba? Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Çamaşırların deterjan kokması için neler yapmalıyım?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çamaşırlarınızı yıkarken yaptığınız en büyük hatayı yakaladım yazınızdan. Çamaşırlarınız güzel koksun diye çok deterjan koymak doğru bir yol değildir. Ayrıca çamaşır makinenizde yapacağınız bazı bakımlar sayesinde çamaşırlarınız eskisi gibi harika kokabilir. Öncelikle makinenizin kapak kısmındaki gizli kalan kısımdaki pislik kıl tüy tarzı şeyleri temizleyin. Arada bir mutlaka deterjan gözünü temizleyin. Ayrıca kesinlikle fazla deterjan koymayın. Makinenizi çok doldurmayın makinenin kapasitesinin yarısı kadar çamaşır koysanız yeter. 6 ayda bir mutlaka makinenizin içini boş şekilde temizleyin. Yine gider borusunun da S şeklinde durmasına özen gösterin. Gider borusu içindeki pisliklerin kötü kokuların makineye gitmesine neden olur S şeklinde durmayan gider borusu. Bu küçük bakımları yaptıktan sonra çamaşırlar deterjan kokmuyor diye şikayetleriniz ortadan kalkacaktır.

Peki ya çamaşır makinenizden kötü koku geliyorsa ne yapmanız gerekiyor. Çamaşır makineleri evde her şeyimiz olmuş. Düşünsenize olmasa eğer ne yapardık? Onun için bakımlarını temizliğini aksatmayın bu kıymetli makinenin. ''Çamaşır makinemden gelen kötü kokuyu nasıl yok ederim'' yazıyı merak edenler linkten inceleyebilirsiniz.

 
Üst