Çatlak kremi gebelikte işe yarar mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çatlak kremi kullananlar kadınlar kulübü çatlak kremi hamilemiyim forum'da.​

Selam kızlar ben şuan 3 aylık hamileyim. Vücudum hep spor yaptığım için fittir ama yine de endişe duyuyorum. Gebeliğimin ileriki zamanlarında göbeğimde ya da bacaklarımda çatlak olur mu? Önereceğiniz kremler ya da yapmam gereken şeyler var mı? Sizler neler yaptınız? Çatlak kremi kullananlar varsa neler tavsiye edersiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bende ikiz gebelik geçirmiş biri olarak söylemeliyim ki bu kremler pek fayda ettiği söylenemez ha su da var ki ben mustela kullandım belki de kullanmasaydim daha çok çatlak olacaktı gibi bir teorimde var. Ya da bu şekilde kendimi avutuyorum. İkiz gebelik olduğu için benim çatlaklarım zaten kaçınılmazdı ama krem de iyi bir marka olduğuna inanarak belki daha çok çatlak olmasını önlemiş de olabilir. Kendimi avutuyorum ama işte sonuçta oluştu mu oluştu nur topu gibi çatlaklarimla yaşıyorum ben de. Önemli olan aslında çatlaklar daha oluşmadan oluşmasını engellemektir. Bunu yapabilirsen harika olur. Ama gebelikte kullanacağınız her şeyi doktorunuza danismanizda fayda var. Kakao yağı filan diyorlar ama onlar da hikaye. Bak Bepanthol ve lierac kremlerden bahsediyorlar onları da istersen doktoruna bir danış. Bu iki krem hem doğal hem nemlendirici özelliğe sahip ve cildi nemlendirdigi ve beslediği için çatlak oluşumunu en aza indiriyor. Yazımızın yorum kısmından çatlak kremi kullananlar da kendi fikirlerini yazabilir ve yardım isteyen merak eden arkadaşlara da fikir vermiş olabilirsiniz.

Hamilelikte oluşan çatlaklar bazen de genetik diyorlar. Peki bu "vücut çatlaklarına ne iyi gelir" cevabı hemen aşağıda bıraktığım linkte.

 
Üst