Doğumdan sonra cinsel hayatım bitti resmen

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Doğumdan sonra cinsel isteksizlik kadınlar kulübü doğumdan sonra cinsel isteksizlik ne kadar sürer hamilemiyim forum'da.​

Ya kızlar 3 aydır doğum yaptım sezeryan oldum cinsel hayatımi hiç sormayın. Zaten sezeyan ağrısı bir taraftan bebek bir taraftan daha yeni lohusadan çıkmışım kafam bir milyon uyku yok. Eşimle de aramız limoni ne yapacağım bilmiyorum. İnanın doğumdan sonra toparlanma süreci filan falan derken toparlandık toparlanmasına ama çok kötü bir şey oldu. Sanki eşime soğuk bakıyorum hissediyorum kendimi. Cinsel isteksizlik başladı. 3 aydır da devam ediyor. Doğumdan sonra cinsel isteksizlik yaşayan oldu mu nasıl çözüm buldunuz kızlar. Eşim vallahi boşanacak benden artık adamın yüzüne bakasim gelmiyor artık.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Uzun süreç sonrasında beklediğiniz o gün gelir ve bebeğinize kavuşursunuz ama artık hiç bir şey eskisi gibi değildir. Cinsel isteksizlik doğum yapan kadınların %20 sinde görülen bir durumdur. Hatta bu durum 3 ay kadar yaşanması çok doğal olmakla birlikte emziren annelerin vücudu prolaktin ürettiği için cinsel isteksizlik olması son derece doğal. Ama bu süre çok uzun sürerse durum sıkıntılı olabilir. Yani altında yatan başka sebepler olabilir. Doğumdan sonra 2 aya kadar aslında normal cinsel hayat düzene girmesi beklenir ama dediğim gibi bebekle yalnız ilgilenmek uykusuz kalmaz süt hormonunun devrede olması sizi cinsellikten soğutabilir. Doğum sonrası uzun bir süre kadınlar normal hayatına dönmekte zorluk yaşayabilir. Bu konuda eşlerin de anlayışlı olmalarında fayda var. Çoğu yeni doğum yapmış kadın hemen yatak hayatına da ilk zamanlar gibi geri donemezler. Bebekleri ile daha fazla ilgilenmek onlara tüm enerjilerini harcamaları yatağa harcayacak enerjinin kalmamasına sebep olabilir. Yavaş yavaş normal sürece dönecek ve sizde keyifle eşinizi istemeye başlayabilirsiniz. Yeni doğum yapmış anneler hem emzirme sürecinde olduğundan hem yorgunluktan kendini fiziki olarak da eşine layık hissetmeyebilir. Ayrıca vajinal kuruluk yaşayan kadınlar bile olabilir. Bu konuda kayganlastirici kullanabilir ayrıca bir süre karanlıkta ilişkiye girebilirsiniz eşiniz de isterse tabii. Bazı durumların kalıcı değil geçici olduğunu unutmayın.

Zaman zaman her kadının yaşayabileceği vajinal kuruluk durumu nasıl geçer? Vajinal kuruluk için neler yapılabilir? "Vajinal kuruluk yaşayanlar" yazımızı aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 
Üst