Elbiselerim küflenmiş ne yapabilirim tavsiyeniz nedir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Elbiseden küf lekesi nasıl çıkar kadınlar kulubü küf lekesi kıyafetten nasıl çıkar hamilemiyim forum'da.​

Ya kızlar kışlık elbiselerim vardı hurçtan çıkardım bir de ne göreyim hepsi küf içinde kalmış daha geçen kış almıştım yaa atamam çöpe. Ne yapabilirim ki elbiseden küf lekesini çıkarayım. Lütfen kesin ve net çözümler bilen yazarsa sevinirim. Elbiselerim nasıl böyle küf oldu anlamıyorum. Gerçi biz antalyaya geleli 3 yıl oldu burada yaşıyoruz burası oldukça nemli olduğu için kıyafetlerde de olabiliyor böyle durumlar hatta duvarlarda bile küf oluyor bazen. Şimdi sizden elbiseden küf lekesi ve kokusu nasıl çıkar çözüm bekliyorum hanımlar.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Evet maalesef bende 9 yıl kaldım antalyada oldukça nemli olduğu için çamaşırlarda kurumama ve küf kokma durumu olabiliyor. Bunun için epey çok şey tecrübe etmişliğim de vardır. İnşallah küflü diye çamaşır makinesinde yıkamaya kalkmadınız elbiseleri. Çünkü böylece küfler tamamen elbisenin içine kadar nüfuz ediyor. Onun için yapmanız gereken şey önce kıyafetten küf lekesini çıkarmak.

''Elbiseden küf lekesi nasıl çıkar'' sorusu için

Öncelikle yumuşak fırça yardımı ile küfleri süpürmeniz. Sonrasında bir su bardağının 3/4 oranında karbonat yine 1 su bardağının 1/4 oranında su ile bunları bir hamur haline getirin. Bu hamuru küf lekeleri üzerine yumuşak hareketlerle bastırın kaldırın. Sonrasında hamuru kaldırın ve kalıntıları yumuşak fırça ile temizleyin sonrasında da su ve yarısı kadar beyaz sirke ile küf lekeleri olan kısımları yıkayın. En son işlem olarak normal çamaşır makinesinde önceden yıkadığınız gibi elbiselerinizi yıkayın. Burada karbonatın çok büyük etkisi vardır. Hem kokuyu alacak hem de küf lekesini çıkaracaktır. Bu kumaş yapısına ve türüne göre değişkenlik gösterebileceğini unutmayın ve eğer makineden çıkan elbiseler üzerinde hala küf kalıntısı var ise elbiseyi kurutmadan başka çözüm yollarına başvurmak gerekir. Çünkü kuruttuğunuz an küf kumaş üzerinde daha da kalıcı hale gelebilmektedir.

Kıyafetleri saklamak nasıl özen istiyorsa ayakkabılarımızı evde saklarken de özen gerekiyor. ''Ayakkabılar nasıl saklanır'' yazımızı mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum.

 
Üst